Rapparen Eve avslöjar att hon som tonårsstrippa innan hon blev en platina-säljande hip-hop artist, skådespelerska och hyllad talkshow-värd. Men hon tillägger att hon var så lat, hon försökte alltid få de andra tjejerna att hoppa in för henne så att hon kunde fokusera på sitt rappande. ‘Jag står där topless framför en medelålders man, leende med benen brett isär, som om han är redo för mig att hoppa på och börja mala,’ skriver den nu 45-åriga i sin nya memoar, Who’s That Girl? Hon beskriver sedan hur han mumlar i hennes öra vad han skulle vilja göra med henne, innan hon viskar tillbaka sitt eget förslag – en som han förmodligen inte förväntade sig.

“Jag står där topless framför en medelålders man, leende med benen brett isär, som om han är redo för mig att hoppa på och börja mala,” skriver den nu 45-åriga i sin nya memoar, Who’s That Girl? Hon beskriver sedan hur han mumlar i hennes öra vad han skulle vilja göra med henne, innan hon viskar tillbaka sitt eget förslag – en som han förmodligen inte förväntade sig.

Eve gjorde sig ett namn med hits som Let Me Blow Ya Mind med Gwen Stefani och Gangsta Lovin’ med Alicia Keys. Men hon höll bara två månader som strippa. “Allt jag upplevde fick mig att känna mig skyldig,” skriver hon. “Och deprimerad. Jag visste att jag inte behövde vara där… vissa tjejer var där för att försörja sina familjer. De hade barn att ta hand om och ett tak över huvudet att betala för.”

“Jag hade en mamma och en styvpappa som inte pressade mig att göra något annat än kanske fortsätta min utbildning efter gymnasiet,” tillade hon. “Men att försöka flytta ut och finansiera en rappkarriär innebar att jag behövde snabba pengar – tydligen halvnaken i stilettos.”

Ingen av hennes familjemedlemmar i Philadelphia visste vad som pågick – främst eftersom hon skulle gå med några andra dansare ett par gånger i veckan och köra 95 miles bort till New York, för att uppträda på Golden Lady i Bronx.

“Hon bara höll på att göra en massa dumheter. Hon brydde sig inte om att tänka.”

“Jag visste bara att jag inte kunde gå tillbaka till mitt gamla liv.”

Nästa gång hon såg honom hade hon skrivit kontrakt med Ruff Ryders och hade börjat spela in sitt debutalbum, Let There Be Eve… Släppt 1999, gick det dubbel platina och nådde förstaplatsen på Billboard 200. Eve var bara den tredje kvinnliga rapparen att uppnå den äran – efter Lauren Hill och Foxy Brown. Tre album till följde innan hon gick över till skådespeleri, medverkade i TV-serier som Jane The Virgin och Empire. År 2020 nominerades hon till en Daytime Emmy för att medverka i CBS:s The Talk, tillsammans med Sharon Osbourne, Sheryl Underwood och Carrie Ann Inaba.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version