Hammarby säljer över 10 000 biljetter till Champions League-mötet med Benfica

Hammarby har sålt över 10 000 biljetter till det historiska Champions League-mötet med Benfica. Då hoppas klubbens vice vd att publikrekordet på 18 537 ryker. – Jag tycker vi har något unikt också i förhållande till det som sker i Europa, säger Markus Nilsson.

Hammarby har sålt över 10 000 biljetter till deras historiska Champions League-möte med Benfica och hoppas slå publikrekord på 18 537 åskådare. Matcher kommer att spelas på Tele2 Arena istället för Kanalplan, eftersom deras ordinarie hemmaplan inte når upp till Champions League-kraven. Klubbens vice vd, Markus Nilsson, framhåller vikten av en större hemmaarena för fortsatt publik- och intresseökning kring damlaget, vilket innebär diskussioner med Stockholm Stad om nya lösningar.

För första gången ska Hammarby spela ett Europakval på damsidan. Det är ett dubbelmöte med Benfica som står mellan de regerande mästarinnorna och ett Champions League-gruppspel.

Arenafrågan är ett problem för Hammarby. Kanalplan, som är deras ordinarie hemmaplan, tar drygt 3 000 åskådare. Under mästarsäsongen 2023 landade klubben på ett publiksnitt på 4 043 och Markus Nilsson tycker att de har vuxit ur Kanalplan.

För att satsningen runt damerna ska växa krävs det att intresset fortsätter göra det också och att publiktillströmningen ökar. Något som har varit ett problem för de damallsvenska klubbarna i stort.

Dagen innan hemmamatchen mot Benfica har Hammarby sålt strax över 10 000 biljetter. Det finns förhoppningar om att det publikrekord som de själva satte i derbyt mot AIK 2021 när det gäller klubblagsfotboll på damsidan i Sverige ska ryka och Markus Nilsson är lite förvånad över att de inte satte ett nytt rekord redan i fjol.

Matchen är den första av två. Returen spelas i Lissabon på onsdag nästa vecka och bägge matcherna sänds på Sportbladet.

Analys:
Hammarby säljer över 10 000 biljetter till det historiska Champions League-mötet med Benfica och hoppas slå publikrekordet. Klubben står inför utmaningar med sin hemmaarena och behovet av en större plats för att fortsätta öka intresset kring damlaget. För att satsningen på damfotboll ska växa krävs det att fler klubbar engagerar sig och investerar resurser. Hammarby hoppas på ett nytt publikrekord och ser fram emot att visa vad de kan prestera i Europa.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version