Investeringsexperten avslöjar: Kinesiska elbilar kan spionera på dig

Vi är på väg djupt in i en kalkgruva i Bærum. Här inne är det perfekta förhållandena för att testa den kinesiska elbilen för dataläckor. Vad vet bilen om dig? Och kommer den att dela det med någon annan?

Säkerhetsexperten Tor Indstøy går noggrant igenom sin kinesiska familjebil. Han fruktar att den kan användas för spionage och krigföring.

Se för dig följande: En norsk toppolitiker är otrogen i sin bil. Akten filmas av bilens inbyggda kameror. Klippet skickas till kinesiska myndigheter. Sedan pressas politikern att agera efter kinesiska intressen.

Det är ett av scenarierna som Tor Indstøy fruktar när antalet bilar från Kina ökar på norska vägar.

Indstøy arbetar med säkerhet på Telenor. På fritiden samlar han andra dataentusiaster för projektet “Lion Cage”: De ska granska sina egna bilar för att se hur mycket data som läcker ut.

PST anser att Kina utgör ett betydande underrättelsehot mot Norge. De förväntar sig att det kommer att öka. PST anser att teknologi och kunskap från kinesiska aktörer kan göras tillgänglig för det kinesiska militären.

Därför har Indstøy bestämt sig för att gå igenom en kinesisk elbil noggrant. Och det sker djupt inne i ett berg.

Analyserat och förklarat: Denna artikel avslöjar farorna med kinesiska elbilar och deras potential för spionage. Genom att granska och förstå hur mycket data som kan läcka ut från dessa bilar, kan man undvika att riskera sin säkerhet och integritet. Det är viktigt att vara medveten om hoten och agera därefter för att skydda sig själv och sina personuppgifter.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version