De centrala USA-indexen avslutade ganska platt på tisdagen, före räntebeslutet på onsdagskvällen.

Onsdag kväll norsk tid kommer räntebeslutet från USA: s centralbank Federal Reserve.

Marknaden förväntar sig nu att en efterlängtad räntesänkning kommer, men experterna är oense om hur stor sänkningen kommer att bli. Alltså om det kommer en enkel sänkning eller en dubbel.

Vissa anser också att en “tripple-sänkning” är det rätta beslutet. På måndagen uppmanade flera demokratiska senatorer i USA centralbanken att sänka räntan med hela 0,75 procentenheter på mötet på onsdag.

Marknaden prissätter för närvarande in en 65 procents chans att Fed väljer en dubbel sänkning och sänker räntan med 0,5 procentenheter, enligt CME Groups Fed Watch Tool.

– Beslutet kompliceras av motstridiga signaler om solid ekonomisk aktivitet, men en försvagande arbetsmarknad, säger Seema Shah från Principal Asset Management till CNBC.

– Sällan har marknadsförväntningarna varit så splittrade, så nära ett räntemöte, tillägger hon.

Intel-aktien steg med 5,57 procent efter öppningen på tisdagen, men dämpades sedan till en ökning på lite under tre procent.

Företaget planerar att göra sin stöpverksamhet till en oberoende enhet, med eget styrelse och möjlighet att hämta extern kapital, enligt CNBC.

Dessutom har Biden-administrationen gett företaget upp till tre miljarder dollar i stöd genom Chips Act.

Tupperware-aktien har stoppats från handel på grund av “regulatorisk oro”, enligt New York Stock Exchange.

Detta sker efter börsraset på måndagskvällen.

Företaget har funnits sedan 1946. Men rykten säger att företaget nu är på väg mot konkurs.

Vaccintillverkaren Moderna steg lite över tre procent på tisdagen, efter nyheter om att Kanadas regering har godkänt en uppdaterad Covid-19-vaccin, enligt Dow Jones Newswires.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version