Marknaden prissätter in en 65-procentig chans för en “dubbel sänkning” i USA på onsdag. På tisdagen ligger de tre centrala USA-indexen nästan stilla.

Bilden visar att Peter Morgan / AP / NTB

Publicerad: Idag 15:30
Uppdaterad för mindre än 20 minuter sedan

Del länk Del länk Del på Facebook Del på Facebook Del via e-post Del via e-post

Artikeln uppdateras under handelsdagen …

Så här ser det ut på Wall Street klockan 20.15 norsk tid:
Nasdaq: upp 0,14 procent
S&P500: ned 0,01 procent
Dow Jones: upp 0,02 procent

På onsdagskvällen norsk tid kommer räntebeslutet från USA: s centralbank Federal Reserve.
Marknaden förväntar sig nu att en efterlängtad räntesänkning kommer, men experterna är oeniga om hur stor sänkningen kommer att bli. Det vill säga om det blir en enda sänkning eller en dubbel.
Vissa anser att en “tripple sänkning” också är det rätta beslutet. På måndagen uppmanade flera demokratiska senatorer i USA centralbanken att sänka räntan med hela 0,75 procentenheter på räntemötet på onsdag.
Marknaden å sin sida prissätter för närvarande in en 65-procentig chans att Fed går för en dubbel sänkning och sänker räntan med 0,5 procentenheter, enligt CME Groups Fed Watch Tool.
“Beslutet kompliceras av motstridiga signaler om stabil ekonomisk aktivitet, men en försvagande arbetsmarknad”, säger Seema Shah från Principal Asset Management till CNBC.
“Sällan har marknadsförväntningarna varit så uppdelade, så nära ett räntemöte,” tillägger hon.

Så här ser det ut för några av de mest populära aktierna på Wall Street klockan 20.22:
Apple faller 0,12 procent
Alphabet stiger 0,64 procent
Microsoft stiger 0,9 procent
Amazon stiger 1,09 procent
Meta är upp 0,11 procent
Tesla stiger 0,96 procent
Nvidia faller 1,07 procent

Intel-boost efter löften från Biden
Intel-aktien steg 5,57 procent efter öppningen på tisdagen, men har dämpat sig sedan till en uppgång på cirka tre procent.
Detta sker efter att företaget meddelade planer på att göra sin stöpgjutning till en oberoende enhet, med egen styrelse och möjlighet att dra in extern kapital.
Det skriver CNBC.
Dessutom har Biden-administrationen gett företaget upp till tre miljarder dollar i stöd genom Chips Act.
Tupperware-aktien har handelsstoppats på grund av “regulatoriska bekymmer”, enligt NYSE-börsen.
Detta skedde efter börskraschen på måndagskvällen.
Företaget har funnits sedan 1946. Men rykten säger att företaget nu är på väg mot konkurs.
Vaccintillverkaren Moderna stiger cirka fem procent på tisdagen, efter nyheter om att Kanadas regering har godkänt en uppdaterad Covid-19-vaccin, rapporterar Dow Jones Newswires.

Analys:
I denna artikel diskuteras marknadens förväntningar på en eventuell räntesänkning i USA av Federal Reserve. Marknaden prissätter in en 65-procentig chans för en dubbel sänkning. Detta kan påverka aktiemarknaden och investerares portföljer, särskilt för de populära företagen som nämns i artikeln, såsom Apple, Amazon och Tesla. Dessutom diskuteras Intel-aktiens ökning efter löften från Biden-administrationen och Tupperware-aktiens handelsstopp på grund av regulatoriska bekymmer. Det är viktigt för investerare att följa dessa händelser och förstå hur de kan påverka deras ekonomi och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version