SVT, SR och URs gemensamma bolag Sveriges Radio Förvaltning ska spara 16 miljoner kronor genom att lägga ned researchavdelningen och biblioteket. Beslutet har lett till protester från medarbetare och starka reaktioner. SVT-kollegor har också gått samman i ett upprop för att stoppa nedläggningen.

SRF har huvudsakligen ansvar för bolagens fastigheter, men researchavdelningen och biblioteket är viktiga resurser för medarbetarna. Protesterna har inte påverkat ledningens beslut, som menar att nedläggningen är nödvändig för att renodla verksamheten.

Medarbetare som skrivit under uppropet inkluderar granskande reportrar, dokumentärfilmsmakare, nyhetsreportrar och programledare. De menar att SRF och biblioteket är avgörande för att skapa kvalitetsprogram och att nedläggningen skulle försämra innehållet avsevärt.

Det är tydligt att nedläggningen av researchavdelningen och biblioteket har stor påverkan på medarbetarna och kvaliteten på SVT, SR och UR:s program. Detta kan leda till försämrad journalistik, mindre mångfald och en minskad tillgång till forskningsmaterial. Det är viktigt att beakta konsekvenserna av sådana sparåtgärder och hur de kan påverka allmänhetens tillgång till kvalitetsinnehåll och information.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version