Kändisloppet runt världen nådde en nagelbitande slut på onsdagskvällen när Scott Mills och hans man Sam utropades till vinnarna 2024.

I den sista episoden av serien skyndade de fyra lagen mot mållinjen när de tog sig genom Argentina till Chile för att komma till strandstaden Frutillar.

Vandrande genom den fantastiska regionen Patagonien, korsande genom berg och öknar på en stram budget, var spänningarna höga när slutet närmade sig för kändisarna.

Varje lag valde olika rutter med buss, buss, taxi och till och med liftning, Kelly Brook och hennes man Jeremy Parisi tog en tidig ledning.

Men BBC Radio 2-presentatören Scott och Sam, plus Ted Lassos Kola Bokinni och kusin Mary-Ellen, kom snabbt ikapp paret i spännande scener.

När Kola och Mary-Ellen samt Scott och Sam kom fram till Frutillar, reste de till en utsedd restaurang innan de begav sig till en vulkans basläger.

Med pengarna knappa var Kola och Mary-Ellen tvungna att göra den sista sträckan av loppet till fots och klättrade upp på vulkanen för att komma till den chilenska flaggan som markerade slutet på loppet.

Men Scott och Sam var de första att skriva sina namn i boken och krönte dem till vinnarna – de besegrade Kola och Mary-Ellen med två timmar.

Scott sa: ‘Mållös. När du öppnar den boken och det inte finns några andra namn i den, finns det ingen annan känsla som det.

‘Det har varit hänförande, det har varit tufft, det har varit så frustrerande ibland, men det bevisar bara att vi är ett bra team – ett vinnande team’.

Sam tillade att att vinna var den ‘bästa känslan någonsin’.

När Jeff Brazier och sonen Freddy anlände nästan en dag senare kom de på tredje plats följda av Kelly och Jeremy.

Hela 12 500 km-rutten tog 30 dagar för grupperna att slutföra.

Diskuterar att vinna showen, erkände Scott att han var i chock och han kunde inte ‘bearbeta’ det faktum att paret hade vunnit.

Han sa: ‘Det är absurt. Det är bisarrt. När vi var på toppen av vulkanen, hade vi en kram och en liten gråt.

‘Människor sa upprepade gånger till oss att vi hade vunnit, men jag kunde fortfarande inte förstå det. Jag kunde inte få in det i huvudet. Jag kunde inte bearbeta det.’

Sam höll med: ‘Även i slutet av loppet hade vi fortfarande i huvudet att vi skulle vara mot botten. I våra huvuden trodde vi fortfarande inte att vi hade en chans att vinna tills vi öppnade den boken. Det var så konstigt.’

Radiopresentatören beskrev BBC-showen som ‘hänförande, inspirerande och utmattande’ och erkände att upplevelsen gjorde hans och Sams förhållande ‘ännu starkare’.

Scott strålade: ‘Det har gjort Sams och mitt förhållande ännu starkare. Jag visste att Sam var den rätta men hela den här upplevelsen fick mig absolut att inse utan minsta tvivel att han var den rätta.

‘Vi kanske aldrig har den här tiden igen när vi är helt frånkopplade från världen. Jag tvivlar starkt på att det någonsin kommer att hända igen i våra liv. Det kommer att förbli speciellt för alltid.’

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version