I dagens samhälle är föräldrar nära sina barn på ett sätt som är helt unikt. Men kan man verkligen bli vuxen utan att bråka och opponera sig?

Marius Olai har möjlighet att besöka både sina föräldrar och sina morföräldrar på ett ögonblick. Han tillhör en generation vänner och har en nära relation till både sin mamma Eli Anna och sin morfar Reidar Otto. Foto: Dan P. Neegaard / Aftenposten

Skribent: Silje Pileberg
Fotograf: Dan P. Neegaard

Publicerad: Mindre än 2 timmar sedan

I östnorska byn Vormsund har bluesartisten Marius Olai Sannerud Lien (25) inrett ett musikstudio i sina morföräldrars fårstall.

Vad är inspirationskällan?

– Pappa spelade gitarr. Det var det coolaste i världen.

Marius Lien tillbringar gärna semestrar och fritid med sina föräldrar och resten av den stora familjen. Där kan mormor ta fram dragspelet, farbrodern klaviaturen, medan Lien och pappan spelar gitarr, bas eller mandolin. Resten sjunger.

Sådana stunder betyder mycket, berättar Lien.

– Vardagen annars är hektisk, och då är det skönt att landa ibland. Utan släkten hade jag förmodligen varit en förvirrad själ utan ankare.

Bråk och opposition

Blir dagens ungdomar verkligen vuxna när de är så nära vänner med sina föräldrar? Måste de inte göra lite motstånd?

Läs hela artikeln med en prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Analys:
Artikeln diskuterar den nära relationen mellan dagens föräldrar och deras barn, och om det kan hindra barnen från att bli självständiga vuxna. Genom att utforska hur ungdomar kan utveckla sin identitet och självständighet trots en stark koppling till sina föräldrar, ger artikeln en djupare förståelse för de utmaningar och fördelar som kan uppstå i familjerelationer. Det betonar vikten av att hitta en balans mellan närhet och frigörelse för att främja en hälsosam utveckling hos barn och ungdomar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version