Elopak sjunker efter meddelande om att investmentbolaget Ferd har sålt av sin andel i kartongföretaget.

Efter öppningen stiger huvudindexet med 0,01 procent. Oljepriset har sjunkit med 0,3 dollar sedan börsen stängde igår, och ett fat nordsjöolja handlas för 73,17 dollar. Kongsberg-aktien rasade på tisdagen efter spekulationer om Ukraina. Aktien föll med 7,99 procent på börsen, som gick från grönt till rött under dagen.

Här är de mest omsatta aktierna strax efter öppningen:
– Elopak sjunker med 1,63 procent
– Scatec är ner med 1,71 procent
– Kongsberg Gruppen stiger med 1,68 procent
– Equinor sjunker med 0,45 procent
– Aker BP är ner med 0,31 procent

Säljer av andel i Elopak
Efter stängning på tisdagen kom meddelandet om att Johan H. Andresens Ferd kommer att sälja 19 miljoner aktier i Elopak. Det motsvarar 7,1 procent av aktierna i kartongföretaget. På tisdagen handlades Elopak-aktien för 42,90 kronor på Oslobörsen, vilket ger de aktier som nu är till salu ett värde på 815 miljoner kronor. Om Ferd säljer alla aktierna i erbjudandet kommer investmentbolaget att ha kvar 44,7 procent av aktierna i Elopak och fortsätta vara den klart största ägaren.

Kutter kursmål på Mowi
Beerenberg sänker kursmålet på Mowi till 180 kronor och behåller en behåll-rekommendation. Anledningen är att laxjätten har sänkt sina prisprognoser, vilket väger upp för förväntade besparingar i foderkostnader under andra halvåret, enligt en notering. Beerenberg förutspår att laxpriserna kommer att fortsätta att sjunka in i 2025 och den lägre priset kommer att övertrumfa höga volymer. Kostnaderna förväntas också sjunka, men fiskehälsan i både Norge och Chile fortsätter att vara en oro, enligt dem.

Andra nyheter från företagen på Oslobörsen inkluderar:
– Vow-chefen Henrik Badin får en gång till tvingas att sälja aktier i företaget. Långivaren har tvingat fram försäljningen av 224 953 Vow-aktier för Badin Invest Limited, som är anknutet till Badin. Aktien är oförändrad.
– Bjørseth-familjens företag Scatec Innovation AS har sålt Scatec-aktier för 574 miljoner kronor. Aktien sjunker med 1,71 procent.
– SoftOx Solution AS har reglerat sin skuld med två tidigare anställda, Geir Almås och Christian Harstad. Både Almås och Harstad har gått med på att ta emot delar av de pengar företaget är skyldigt i form av nya aktier i företaget. Det finns för närvarande ingen handel med aktien.

Reaktioner oavsett utfall
Marknader över hela världen väntar på Federal Reserves räntebeslut på onsdag kväll. Valutastrategen Magne Østnor på DNB Markets skriver i mäklarhusets morgonrapport att det kommer att finnas marknadsreaktioner oavsett utfall. I Asien var det avvaktande och små rörelser på morgonen.

Analys:
I denna artikel diskuteras nedgången i Elopak-aktien efter att Ferd har sålt sin andel i företaget. Dessutom beskrivs sänkningen av kursmålet för Mowi och andra nyheter från företagen på Oslobörsen. Marknadens reaktioner på Federal Reserves räntebeslut diskuteras också. Det är viktigt för investerare att vara medvetna om sådana händelser eftersom de kan påverka deras investeringar och ekonomi på olika sätt. Det är också viktigt att följa med i nyheter och analyser för att fatta informerade beslut om sina finansiella tillgångar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version