Ricardo Friedrich blev orolig för sin familj: ”Snabbt lugna honom”

Uppdaterad 00.11 | Publicerad 00.10

GÖTEBORG. Först höll Ricardo Friedrich nollan mot Gais.
Sedan sprang MFF-målvakten bort till läktaren för att kolla att hans fru och son var okej efter hetsen bakom MFF:s bänk.
– Han blev lite orolig och kom bort och kollade läget. Vi kunde snabbt lugna honom, säger MFF:s lagkoordinator Alf Westerberg.

Efter en 0-0-match mellan Gais och Malmö FF sprang MFF-målvakten Ricardo Friedrich till läktaren för att försäkra sig om att hans fru och son var säkra efter en hetsig diskussion bland åskådare nära MFF:s bänk.
En högljudd diskussion uppstod mellan supportrar från båda lagen, varpå en person avlägsnades av säkerhetspersonal. Situationen lugnade sig snabbt efteråt, enligt klubbens säkerhetsansvariga.
Ricardo Friedrich var nöjd med att ha hållit nollan i två raka matcher för första gången i MFF-tröjan, vilket stärkte hans självförtroende, även om laget bara fick med sig en poäng.

När slutsignalen gått efter 0–0-matchen mellan Gais och Malmö FF var det flera MFF:are som ställde sig på innerplan, tittade upp mot läktarsektionen just bakom deras bänk och diskuterade något. Det var bland annat Anders Christiansen (som satt på läktaren i kväll), utbytte Sören Rieks, lagkoordinatorn Alf Westerberg och klubbens SLO Pierre Nordberg.
Senare kom också målvakten Ricardo Friedrich.
– Det var några gaisare som var på MFF-personal som satt bakom vår bänk. Det var en livlig diskussion i slutet av matchen där gasiare hade synpunkter på MFF:arna, säger Nordberg och fortsätter:
– En person avlägsnades och sedan lugnade det ner sig.

Alf Westerberg:
– Det var en kille där uppe som var lite högljudd. Sedan såg Ricardo att hans fru med son flyttade på sig. Han blev lite orolig och kom bort och kollade läget. Vi kunde snabbt lugna honom. De tog hand om det bra. Det hände inget. Men klart att det inte är trevligt.

Spelat två matcher i rad för första gången i MFF
Ricardo Friedrich var lugn när Sportbladet pratade med honom en dryg timme efter att matchen var slut sedan en dopningskontroll dragit ut på tiden.
– Jag sprang bort dit efter matchen för att se vad det var som hände. Jag ville bara kolla att allt var okej med min fru och son. Men de var inte inblandade alls.

Men enligt Gais säkerhetschef Erik Bergkvist handlade det om en supporter ur vardera laget.
– Det var två olika individer som vi behövde separera på läktaren. De gick hem åt olika håll sen. De tyckte olika om matchen och det blev hetsigt. Innan det eskalerade så ville vi separera de båda. När folk ställde sig upp och hade en kraftig ton mot varandra så upplevde övriga åskådare situationen som jobbig, säger Bergkvist.

Friedrich hade, precis som övriga MFF:are, helst åkt hem med tre poäng från Göteborg. Men han var nöjd med att för första gången i MFF-tröjan fått stå två matcher i rad och framför allt hållit nollan igen.
– Det var viktigt för mig att få två matcher i rad och att hålla nollan ger såklart mycket självförtroende, säger han.

Analys:
Artikeln handlar om Malmö FF-målvakten Ricardo Friedrich, som blev orolig för sin familj efter en hetsig diskussion bland åskådare bakom MFF:s bänk. Trots att han höll nollan i matchen och fick med sig en poäng, var hans fokus på att se till att hans fru och son var okej. Situationen lugnade ner sig snabbt, men det visar hur viktigt det är att prioritera familjen även i stressiga situationer. Det är också nämnvärt att Friedrich fick stå två matcher i rad för första gången i MFF-tröjan, vilket stärkte hans självförtroende inför framtida matcher.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version