De bästa investeringsstrategierna för att öka din formue

Milliardärer som har flyttat från Norge har det senaste året uppnått en dubbelt så hög avkastning på sin formue jämfört med sina kollegor i Norge. Enligt Kapital har färre och färre miljardärer sin formue placerad i Norge. Det har visat sig vara lönsamt att flytta sin formue utomlands.

Totalt har minst 64 personer på Kapitals lista över landets 400 rikaste en utländsk adress, inklusive utflyttade arvingar med ägarandelar i familjeföretag. Deras samlade formue uppgår till 1,037 miljarder kronor, vilket motsvarar nästan hälften av den totala formuen på listan.

Kapital har jämfört formueutvecklingen för utflyttare och deras familjer det senaste året med formuen för de rika som fortfarande är bosatta i Norge. Medan de i Norge har haft en avkastning på cirka 9 procent har de som flyttat ökat sin formue med över 20 procent under samma period.

Professor Ola H. Grytten från Norges Handelshøyskole i Bergen påpekar att detta kan leda till kapitalflukt från Norge och påverka investeringsviljan. Det kan också minska skatteintäkterna, vilket är en allvarlig utmaning som kräver åtgärder.

Analys: Genom att flytta sin formue utomlands kan miljardärer öka sin avkastning avsevärt jämfört med de som fortfarande är bosatta i Norge. Detta kan leda till kapitalflukt och minska skatteintäkterna, vilket kan påverka landets ekonomi negativt. Det är viktigt att förstå de potentiella konsekvenserna av sådana handlingar och vidta åtgärder för att motverka dem.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version