Julius Lindberg knäppte händerna och såg ut att vädja till domaren. Ändå var han inte orolig. – Nej, absolut inte, säger Lindberg till Max i halvtid mellan Häcken och Djurgården. Det blev en chansfattig första allsvensk halvlek mellan Häcken och Djurgården på Bravida arena. Halvlekens mest spännande ögonblick kom med tio minuter kvar när Häckens Julius Lindberg fällde Djurgårdens Deniz Hümmet under en kontring.

Undvek andra gult

Lindberg hade redan ett gult kort och såg ut att vädja till domaren Oscar Johnson om att slippa bli utvisad när han knäppte sina händer. Han slapp – och i halvtid sade han sig inte alls ha varit orolig. – Nej, absolut inte. Den (tacklingen) var jättebra. Jag tycker det var riktigt dåligt av domaren att ta den, säger Lindberg till Max.

”Solklart gult”

I tv-studion förstod inte experterna alls vad Lindberg menade om det var så att han själv tyckte att han träffade bollen och inte Hümmet. – Jag vet inte vilken boll han menar. Han tar Deniz Hümmet på hälsenan. För mig är det ett solklart gult kort, säger Nordin Gerzic. – Han måste ju ha trott han spelar på bollen, för han är så säker på att han inte ska få frispark ens, säger Lasse Nilsson. I andra halvlek blev det tre mål och Djurgården vann med 2–1.