Marcus Krüger lyfter fram Djurgårdens juniorer

Det finns gott om profilstarka gamla rävar i Djurgården. Men lagkaptenen Marcus Krüger, 34, tror att den yngre generationen lär dra ett stort lass. – Ni kanske inte har full koll på hur bra de är och hur bra de kan bli, säger han.

Marcus Krüger beskriver lagbygget som en kul mix. På förhand har han en poäng. För det är ett profilstarkt gäng Djurgården ställer på isen i hockeyallsvenskan där rutin blandas med talang. Lagkapten Krüger har hunnit bli 34 år och placerar själv in sig i det äldre facket. På pappret är det också de som sticker ut där spelare som Fredric Weigel, 32, Dick Axelsson, 37 och Patrick Thoresen, 40, har anslutit.

Men enligt Krüger behöver det inte nödvändigtvis vara det gamla gardet som kommer att färga. – Många känner till de äldre spelarna men våra yngre killar är vår största uppsida egentligen. Ni kanske inte har full koll på hur bra de är och hur bra det kan bli. Men kan de ha den utvecklingen jag tror… redan nu är de en stor del av vårt lag. De kan vara toppspelare i ligan i slutet av säsongen, så duktiga är de, säger Krüger.

Krüger nämner flera av lagets många talanger, bland andra forwardstalangerna Victor Eklund, Linus Eriksson och Anton Frondell. – Alla som kommer upp från juniorlaget håller en hög nivå. Det är vår största styrka. Vi äldre är vad det är men de kan verkligen bli bättre och växa under säsongen.

Krüger hade en del skadeproblem förra säsongen men säger att det inte finns något att klaga på när det kommer till kroppen. Han är alltjämt en nyckelspelare i Djurgården och denna gång får han som sagt sällskap av återvändande rävar som Axelsson och Thoresen. Frågan är hur det egentligen är att vara lagkapten för ett lag med så många profilstarka spelare? – Det är kul, haha. Det är många som har varit med ett tag och som har många stories så det blir sällan tråkigt. Det är en del profiler och man behöver inte vara orolig för att det ska vara tyst i omklädningsrummet.

Analys: Marcus Krüger, lagkapten för Djurgården, framhäver potentialen hos lagets unga talanger och tror att de kommer att spela en betydande roll under säsongen. Trots närvaron av erfarna spelare som Dick Axelsson och Patrick Thoresen, ser Krüger de unga spelarna som lagets största tillgång och tror att de kan utvecklas till toppspelare. Det är en intressant dynamik mellan generationerna i laget som kan leda till framgång under säsongen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version