Donald Trumps aktie föll för femte dagen i rad medan Intel steg kraftigt efter rykten om förvärv. Marknaden visar en “halvfullt glas”-mentalitet, säger investeringsdirektören.

Så avslutade veckans sista handelsdag för de tre ledande indexen på Wall Street:

– Tek-tunga Nasdaq föll med 0,36 procent
– Den breda S&P 500-indexet sjönk med 0,19 procent
– Dow Jones steg med 0,087 procent

På torsdagen slog både S&P 500-indexet och Dow Jones nya rekord efter den amerikanska centralbankens första räntesänkning sedan 2020.

Intel-aktien fick en kraftig uppgång mot slutet av handelsdagen och steg till slut med cirka 3,3 procent på Wall Street på fredagen. Samma kväll rapporterade Wall Street Journal att chipstillverkaren Qualcomm hade kontaktat Intel med avsikt att eventuellt förvärva företaget, enligt anonyma källor.

Uppgifterna har inte bekräftats av något av företagen. Qualcomm-aktien sjönk med 2,87 procent samma kväll.

Federal Reserve-toppen Christopher Waller uttalade på fredagen att det var de gynnsamma inflationssiffrorna, och inte oro för arbetsmarknaden, som fick honom att stödja Feds beslut om en halvprocentig räntesänkning den här veckan.

Enligt Bloomberg har uttalandet gett marknaden hopp om nya räntesänkningar från Fed.

Fedex-aktien rasade med över 15 procent på Wall Street på fredagen efter att ha presenterat kvartalsresultat som var sämre än förväntat. Vd:n Raj Subramaniam beskrev de tre senaste månaderna som en “utmanande kvartal” i rapporten.

Nike-aktien steg med över 6,8 procent på Wall Street på fredagen efter att sportsmärket meddelade att vd:n John Donahoe går i pension och ersätts av Elliott Hill.

USA:s tidigare president och nuvarande presidentkandidat, Donald Trump, har nu tillstånd att sälja aktier i sitt medieföretag Trump Media & Technology Group. Hans ägarandel motsvarar cirka 1,7 miljarder dollar idag.

Aktien har fallit över 20 procent hittills i år och detta är den femte dagen i rad som den sjunker. Trump äger cirka 60 procent av aktierna i företaget.

Denna analys visar att det finns fluktuationer på Wall Street på grund av olika händelser och uttalanden från ledande personer inom näringslivet och politiken. Det är viktigt att vara medveten om dessa förändringar och hur de kan påverka ens ekonomi och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version