Daniel Dubois knockade Anthony Joshua inför 96 000 åskådare på Wembley

Anthony Joshua, 34, kunde ha skrivit in sig i historieböckerna för boxning. I stället blev han knockad i femte ronden av Daniel Dubois, 27, framför en publik på 96 000 personer på Wembley. Vid seger skulle Joshua ha blivit en av fyra som blivit världsmästare i tungviktsklassen tre gånger, men det var Dubois som var överlägsen och vann på knockout i femte ronden.

Dubois försvarade sin IBF-titel och enligt brittiska medier garanterades han 3,5 miljoner pund före fajten, en siffra som kan stiga till tio miljoner pund. Tungviktsfajten var en av de mest upphaussade de senaste åren och lockade rekordmånga åskådare till Wembley i London. Liam Gallagher uppträdde inför fajten och det var en spektakulär tillställning.

Analyserat ur ett ekonomiskt perspektiv kan en sådan fajt ha stor inverkan på både boxarnas karriärer och ekonomin kring sportevenemang. Investeringar inom boxningsvärlden kan vara lönsamma om rätt beslut fattas och marknadsföringen är effektiv. För åskådarna kan det vara en underhållande och spännande upplevelse, men det är viktigt att komma ihåg att sportevenemang också är en del av en större ekonomisk verklighet.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version