Rudolph Walker är en av EastEnders längsta stjärnor, efter att ha gått med i såpan 2001 som Patrick Trueman.

Karaktären har varit med om allt på showen, från att återförenas med tre söner, gifta sig med barndomsälskaren Sheree och sedan komma tillbaka med sin ex-fru Yolande.

År 2018 fick han British Soap Award för enastående prestation för alla sina år i showen.

Men han har haft sina kampar i livet, som han tidigare avslöjade att han var hemlös medan han spelade sin långkörande roll i såpan.

Rudolph erkände att han ledde ett ‘dubbelt liv’, efter en skilsmässa i sina 70-tal lämnade honom ‘penninglös’.

Efter att ha övervunnit två skilsmässor hittade Rudolph kärleken igen med Evangeline Vincent, och paret är fortfarande tillsammans än idag.

MailOnline ser tillbaka på hur Eastenders-legenden övervann två skilsmässor för att hitta kärlek och såpsuccé efter att ha övergett sitt liv på Trinidad.

Att flytta till Storbritannien

Rudolph föddes den 28 september 1939, vilket gör honom 84 år gammal. Han är ursprungligen från San Juan i Trinidad och Tobago.

Han började agera vid åtta års ålder och gick med i Derek Walcotts Trinidad Theatre Workshop som deras yngsta medlem.

År 1960 bestämde han sig för att flytta utomlands för att utforska andra möjligheter och utveckla sin karriär inom skådespeleri.

Rudolph ville ursprungligen åka till USA, men han råddes av skådespelaren Errol John att istället bege sig till Storbritannien.

TV-stjärnan berättade för The Guardian: ‘Jag lämnade Trinidad när jag var 20. Jag hade planerat att åka till Amerika, där jag hade mer släktingar och fler kontakter, men Errol John övertalade mig att komma till Storbritannien. John var i Trinidad och spelade i en pjäs.’

Han tillade: ‘Jag bokade ett möte med honom. Han sa att han gillade vad han såg i mig och uppmuntrade mig att åka till Storbritannien, där utbildningen var långt överlägsen.’

Fångande sina stora roller

En av Rudolphs tidigaste TV-roller var som polis i The Wednesday Play, och han medverkade också i Love Thy Neighbour, The Thin Blue Line, Ali G Indahouse, Doctor Who och Empire Road.

Skådespelaren arbetade också i programmet On the Buses och syntes i första avsnittet av Mr. Bean som The Examiner 1990.

Rudolph gick med i EastEnders 2001 som Patrick Trueman och har sedan dess medverkat i spin-off-serien EastEnders: E20.

Utanför BBC-såpan porträtterade han farfadern i båda säsongerna av sitcomen The Crouches, som följer en dysfunktionell familj i Walworth, sydöstra London.

Han har också medverkat i flera filmer inklusive 10 Rillington Place, King Ralph och Let Him Have It.

Rudolph har också en omfattande karriär på scenen, då han tidigare medverkade i den första produktionen av Mustapha Maturas Play Mas på Royal Court Theatre 1974, Othello, The Tempest och Pericles, samt prinsen av Tyre.

Inte många vet det, men Rudolph har också varit röstskådespelare för berättaren i öppnings- och avslutningsscenerna av Teletubbies för den amerikanska versionen samt som röstskådespelare för några av de brittiska versionerna.

Äktenskapliga problem

Rudolph var gift med Lorna Ross 1968. De välkomnade två barn tillsammans, dottern Sheona, 48, och sonen Darren, 52, innan de gick skilda vägar.

Skådespelaren gifte sig sedan med Dounne Alexander i augusti 1998.

Dounne är grundaren av Gramma’s, en samling örtpepparsåser, som har sålts i butiker som Harrods och Fortnum and Mason.

Hon tilldelades tidigare en MBE för sitt arbete med Joining Hands In Health-kampanjen.

Men Rudolph och Dounne skilde sig senare.

EastEnders-legenden fann sedan kärleken igen med Evangeline Vincent och paret gifte sig 2016, och de är fortfarande tillsammans än idag.

Att bli hemlös

Denna månad avslöjade Rudolph att han var hemlös medan han spelade Patrick i EastEnders, eftersom de juridiska kostnaderna för hans andra skilsmässa tog ut sin rätt och han lämnades med ‘endast en bil till sitt namn’.

Rudolph erkände att han förde ett ‘dubbelt liv’ efter att en skilsmässa i hans 70-tal lämnade honom ‘penninglös’.

Han mindes att ‘gråta’ på väg till BBC: s Elstree-studior när han höll sin kamp med ‘smärta och ensamhet’ från sina medstjärnor.

De juridiska kostnaderna för hans andra skilsmässa från Dounne tog ut sin rätt och han lämnades med ‘endast en bil till sitt namn.’

I en intervju med The Mirror förklarade han: ‘Det var smärtsamt. Det var extremt svårt. Jag hade helt enkelt inga finansiella möjligheter. Jag började bokstavligen om från början igen i mina 70-tal, utan någonstans att bo. Det var en tid av stor smärta och ensamhet.’

‘Vissa dagar på väg till studion skulle jag stanna vid sidan av vägen, gråta. Jag antar att det var en sorts dubbelliv.’

‘Frågor om: “Vem är jag? Varför är jag i den här positionen?” Det fanns inget sätt för allmänheten som tittade på mig som Patrick varannan natt att vara medvetna om att det var det som hände.’

Diane Parish, som spelar Denise Fox, var en av de enda skådespelarna som kunde se förbi hans lyckliga fasad, men trots hennes frågor, avslöjade han aldrig vad han gick igenom.

Han har inte ens förklarat höjden av sina ekonomiska svårigheter för sina barn Darren och Sheona.

Släppa sin nya memoar

Rudolphs nya memoar, Walking With Dignity, berättar om alla prövningar och vedermödor som skådespelaren har gått igenom samt höjdpunkterna i hans 60-åriga karriär hittills.

Rudolph gick till X, tidigare Twitter, för att meddela släppdatumet för sin självbiografi, han skrev: ‘Äntligen!! Min självbiografi ‘Walking With Dignity’ släpps 26 sept.’

‘Du kan förbeställa på I hope you enjoy. Do spread the word #självbiografi #mittliv #skådespelarliv #FamiljFörst.’

Lansering av Rudolph Walker Foundation

2010, för att fira sin 70-årsdag, lanserade Rudolph Walker Rudolph Walker Foundation för att hjälpa missgynnade ungdomar att starta sina karriärer inom underhållningsbranschen.

Stiftelsen inkluderar ett mellan-skolans dramapris som tävlas om av skolor i hela London.

Dessutom tilldelas Rudolph Walkers förebildspris till framstående studenter som har bidragit med något speciellt.

Såsom att visa positivt ledarskap, vara en god förebild för sina kamrater och andra, samt agera som en förebild inom skolan.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version