Appelsinsaft-elsker Mona Fingarsen (46) betalar nästan dubbelt så mycket för en saftflaska nu jämfört med i mars 2023. Kiwi har en förklaring till den saftiga prisökningen.

Sedan mars 2023 har den självutnämnda prispressaren på dagligvaror ökat priset på First Price appelsinsaft med hela 90 procent.

– Jag tycker det är skandalöst, säger Mona Fingarsen till E24.

46-åringen från Hønefoss har en passionerad relation till appelsinsaft från det Norgesgruppen-ägda lågprismärket First Price.

– Det är det enda jag dricker, säger hon.

Liksom de flesta har Fingarsen märkt att det har blivit dyrare att fylla kundvagnen och har därför blivit mer prismedveten.

– Eftersom jag knappt dricker något annat än gul saft, har Fingarsen lagt märke till hur priset på just denna produkt gradvis har stigit.

– Eftersom jag dricker så mycket av saften, har jag ofta köpt fem flaskor i taget. När jag började köpa saften i februari förra året kostade det strax över hundra kronor. Nu kostar samma sak 200 kronor, säger hon.

Analyse:
Enligt den senaste rapporten har priset på appelsinsaft från First Price ökat med 90% sedan mars 2023. Detta har orsakat oro bland kunderna, inklusive Mona Fingarsen, som känner att hennes matbudget blir alltmer ansträngd. Kiwi hävdar att prisökningen beror på stigande råvarupriser och en nedgång i appelsinavlingarna i Brasilien. De betonar att de fortfarande erbjuder det billigaste alternativet för appelsinsaft på den norska dagligvarumarknaden. Trots detta har prisutvecklingen påverkat kundernas köpbeteende och ekonomiska situation negativt, vilket illustrerar hur små prishöjningar kan ha stor inverkan på ens vardagsekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version