Ryssland visste i månader om Ukrainas planer att storma gränsen – hemliga dokument avslöjar chockerande strategier

Ryssland hade förberett sig i månader för Ukrainas försök att invadera gränsen med strategier som inkluderade skyltdockor och falska stridsvagnar för att förvilla fienden. Dessutom avslöjade dokumenten en oväntad strategi för att höja moralen bland trupperna. När Ukraina faktiskt invaderade Kursk i augusti chockades Ryssland och tvingades retirera i kaos. Putin reagerade med ilska och rensade bland de ansvariga militärledarna.

Dokumenten avslöjade också moraliska problem bland de ryska trupperna och avslöjade att soldaterna fick order att dagligen konsumera statlig tv för att hålla moralen uppe. En medlem i specialstyrkan som hittade dokumenten bekräftade att ryska soldater flydde utan att förstöra sina dokument, vilket ledde till att Ukraina kunde erövra staden Sudzha inom några dagar.

Ryssland hade en plan att förvirra de ukrainska trupperna genom att använda skyltdockor och falska positioner. Även om det är oklart om planerna någonsin sattes i verket visar dokumenten på bristfällig moral och dålig stämning bland trupperna. Soldaterna fick order att dagligen konsumera statlig tv för att bibehålla sin psykiska hälsa.

Handlingarna, som upphittades i ryska myndighetsbyggnader som Ukraina intog, innehåller information från det ryska inrikesdepartementet, den federala säkerhetstjänsten och armén. Misstankarna om en ukrainsk invasion fanns redan tidigare, och specifika varningar om planerna kom nästan två månader före den faktiska invasionen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version