Vimmerby vann första hockeyallsvenska matchen

Publicerad 2024-09-20 21.54

Född i Vimmerby, fostrad i klubben och långvarig kapten. I Vimmerbys historiska premiär blev Jakob Karlsson, 35, hjälte när Smålandsrivalen Nybro besegrades efter straffar. – Det här var en helt annan värld, säger Karlsson i TV4 Play.

Jakob Karlsson har spelat i hockeyallsvenskan förut. Men aldrig har det varit med Vimmerby. Efter hockeyallsvenska sejourer i Södertälje, Pantern och Oskarshamn kom han tillbaka till moderklubben 2017 och blev lagkapten direkt. Och efter sju säsonger i hockeyettan fick han äntligen spela i hockeyallsvenskan med Vimmerby. Då blev han hjälte i klubbens första match i hockey-Sveriges näst högsta liga.

”Dragskott från 83”

I en match som flängde fram och tillbaka gick det hela vägen till straffar – där 35-årige Karlsson satte den avgörande straffen. – Det var väl första straffen jag la på tio år. Jag blev lite chockad när jag skulle lägga den. Det var bara att ta fram den gamla patenterade, ett dragskott i krysset från 83, säger Karlsson.

”En annan värld”

Lagkaptenen njöt av att få spela i hockeyallsvenskan. – Det var helt otroligt. Fullsatt här och det är något man har drömt om väldigt många år. I vanliga fall är vi vana vid att ha Tyringe hemma i premiären. Det här var en helt annan värld, säger han.

Analys:
Jakob Karlsson, född och uppvuxen i Vimmerby, visade sig vara hjälten i Vimmerbys första hockeyallsvenska match genom att sätta den avgörande straffen mot Nybro. Efter att ha återvänt till sin moderklubb och blivit lagkapten har Karlsson äntligen fått chansen att spela i hockeyallsvenskan med Vimmerby och det resulterade i en seger i premiären. En känslosam och historisk match för både spelare och supportrar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version