Janet Jackson hävdar att Kamala Harris inte är svart – och att Demokraternas presidentkandidat 2024 har en vit far.

Jackson, 58, gjorde den chockerande påståendet i en intervju med The Guardian, när hon frågades om sina känslor kring att USA har sin första kvinnliga svarta president.

‘Hon är inte svart. Det är vad jag har hört. Att hon är indisk, ‘svarade sångerskan.

‘Hennes far är vit. Det är vad jag har blivit informerad om. Jag menar, jag har inte sett nyheterna på några dagar. Jag fick veta att de upptäckte att hennes far var vit.’

Harris, 59, föddes 1964 till Dr Shyamala Gopalan, en indiskfödd cancerforskare, och Donald J. Harris, en svart jamaicansk ekonomiprofessor.

Paret gifte sig 1963 och separerade 1971, efter att ha välkomnat Kamala och hennes yngre syster Maya, 57.

Gopalan dog av cancer 2009 vid 70 års ålder, medan Donald Harris, 86, nu är professor emeritus i ekonomi vid Stanford University efter att ha gått i pension 1998.

Jacksons avlidna bror Michael stod inför kontrovers om sin hud efter att den ändrades från svart till vit under sin karriär. Han skyllde på en medicinsk tillstånd kallad vitiligo och förnekade att han blekte sin hud.

Och Nasty-sångarens falska påstående om att Harris är halvvit har jämförts med en av Donald Trumps mest ökända påståenden under presidentkampanjen.

Trump hävdade att Harris ‘hände att bli svart’ medan han adresserade National Association of Black Journalists’ konvention i Chicago i juli.

Han sa: ‘Hon var alltid av indiskt arv, och hon främjade bara det indiska arvet.

‘Jag visste inte att hon var svart förrän för några år sedan, när hon hände att bli svart, och nu vill hon bli känd som svart.

‘Så jag vet inte, är hon indisk eller är hon svart?

‘Jag respekterar antingen, men hon respekterar uppenbarligen inte det, för hon var indisk hela vägen, och sedan plötsligt gjorde hon en sväng och blev en svart person. Investeringsexperten och finansiella marknadsjournalisten har upptäckt en intressant händelse som kan påverka dina finanser. Janet Jackson har gjort en chockerande påstående om Kamala Harris, vilket överensstämmer med en av Trumps mest ökända kommentarer om vicepresidenten. Detta kan påverka det kommande valet mellan Trump och Harris, vilket förväntas vara mycket jämnt. Hur detta påstående kan påverka dina investeringar och ekonomiska beslut kommer att diskuteras nedan.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version