En 65-årig man greps för dubbelmord i Melbourne efter 47 år – Se bilderna här!

En 65-årig man, misstänkt för att ha knivmördat två unga kvinnor i Melbourne, Australien 1977, har gripits på Fiumicino-flygplatsen i Rom i Italien.

Den misstänkte mannen, som har både grekiskt och australiskt medborgarskap, flydde till Grekland 2017 efter att polisen beslutat sig för att dna-testa honom som en av de totalt 131 personer som förekommit i utredningen av morden.

Polisen lyckades koppla mannen till morden med hjälp av dna från en nära släkting. Dock fick de honom inte utlämnad från Grekland utan väntade i stället tålmodigt på att han förr eller senare skulle lämna landet.

På torsdagen greps slutligen mannen, som var efterlyst av Interpol, på flygplatsen i Rom. Australien ska nu inleda arbetet för att få honom utlämnad från Italien.

En polis som sedan 2015 varit ansvarig för utredningen av morden har gett besked till mordoffrens anhöriga om gripandet, meddelade delstaten Victorias polischef Shane Patton vid en presskonferens på lördagen.

– De var känslosamma, förstummade, överväldigade, men tacksamma för att de inte glömts bort, sade Patton.

Analys:
En man har gripits misstänkt för dubbelmord i Melbourne, Australien, som inträffade för 47 år sedan. Efter att polisen använde dna från en nära släkting lyckades de koppla honom till brotten. Morden har berört mordoffrens anhöriga djupt och gripandet har skapat en våg av känslor och tacksamhet för att rättvisa äntligen kan ske.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version