Investeringsexperten och finansiella marknadens journalist, Mona Fingarsen (46), betalar nu nästan dubbelt så mycket för en flasksaft jämfört med mars 2023. Kiwi har en förklaring till den saftiga prisökningen.

Sedan mars 2023 har den självutnämnde prispressaren på dagligvaror höjt priset på First Price appelsinsaft med hela 90 procent. Mona Fingarsen, en trogen kund till Kiwi från Hønefoss, är chockad över prishöjningen.

Priset har hoppat från 21 till 40 kronor på ett år, och Kiwi hävdar att de har förlorat pengar på saftförsäljningen trots prishöjningen. Fingarsen har märkt att priset på saften gradvis blivit dyrare och dyrare, vilket påverkar hennes budget.

En analys visar att priset på First Price-saften har ökat sju gånger sedan mars 2023, vilket är sex gånger högre än den generella prisökningen på saft under samma period enligt Statistisk sentralbyrå (SSB). Kiwi har försvarat prishöjningen genom att skylla på ökade råvarupriser och valutakurser.

I slutändan kan prishöjningen på dagligvaror påverka konsumenternas ekonomi och livsstil negativt, vilket kan leda till stramare budgetar och minskat utrymme för andra nödvändiga utgifter. Det är viktigt att vara medveten om dessa prisförändringar och göra välgrundade beslut för att hantera sin ekonomi på ett hållbart sätt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version