Maya McGuineas, president för Committee for a Responsible Federal Budget, varnar för att USA saknar finanspolitisk kontroll

Maya McGuineas, den framstående presidenten för Committee for a Responsible Federal Budget, har nyligen gett en varning om att USA saknar finanspolitisk kontroll. Enligt henne, är det tisdag den 1 oktober när ett nytt budgetår börjar i USA. Traditionellt sett har politikerna börjat misslyckas med att enas om budgetet i tid. Detta skulle innebära att det blir 28:e året i rad som beviljandet inte är avslutat i tid. McGuineas menar att detta är ett alarmerande tecken och att förändring måste ske.

I en tidigare artikel på E24+ diskuterades en storbank som förutspår en stärkt krona, vilket kan vara en intressant utveckling att hålla ögonen på.

Den amerikanska budgetprocessen börjar ett år innan budgeten träder i kraft. Föreslagna medel fördelas på 12 budgetkommittéer i kongressen, som ansvarar för beviljanden till olika statliga funktioner. Även om det är mindre än två veckor kvar till det nya budgetåret, har ingenting ännu fastställts. McGuineas påpekar att detta kommer att vara sjätte året i rad som kongressen inte bara misslyckats med att slutföra alla beviljanden i tid, utan även misslyckats med att anta en enda beviljning före den 1 oktober.

McGuineas hävdar att budgetprocessen är helt ur kontroll, och att en del av orsaken är den stora amerikanska statsskulden, som uppgår till över 35 biljoner dollar. Hon poängterar att budgetprocessen har varit ur kontroll under en lång tid, och att detta har inträffat fyra gånger sedan budgetlagen antogs för 50 år sedan. Det är tydligt att USA saknar finanspolitisk kontroll och att det behövs åtgärder för att hantera den rådande situationen på ett ansvarsfullt sätt.

Vidare har Representanternas hus nyligen röstat ned ett förslag om temporär finansiering av den offentliga sektorn. Förslaget gällde en bestämmelse som krävde att personer som vill registrera sig som väljare måste bevisa sitt amerikanska medborgarskap. “Save Act” som förslaget kallas, är en betydande fråga för presidentkandidat Donald Trump. Demokraterna anser att detta skulle skapa onödiga hinder för väljarna och att det skulle främja Trumps osanna påståenden om valfusk.

Sammanfattningsvis, det är tydligt att USA står inför stora utmaningar när det gäller finanspolitisk kontroll och budgetprocessen. Det är viktigt för medborgarna att vara medvetna om dessa frågor, eftersom de kan ha en direkt inverkan på deras liv och ekonomi. Det är därför viktigt att politikerna tar ansvar och arbetar tillsammans för att hitta lösningar på de finansiella problemen som landet står inför.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version