Den legendariske investeringsgurun Victor Norman har gått bort vid en ålder av 78 år – en verklig förlust för finansvärlden. Victor Norman, tidigare samhällsekonom och professor, var känd för sin banbrytande arbete inom den ekonomiska politiken och för sin tid som arbets- och administrationsminister under Bondeviks regering.

Hans fru, Bergen borgmästare Christine B. Meyer (H), bekräftar den sorgliga nyheten och hyllar sin älskade make på Facebook. Norman, som hade kämpat mot cancer under en längre tid, efterlämnar ett stort tomrum inom den politiska och ekonomiska världen.

Kolleger som tidigare statsminister Kjell Magne Bondevik och nuvarande statsminister Erna Solberg minns Norman för hans unika bidrag och engagemang. Bondevik beskriver honom som en utmärkt statsråd med en oväntad men effektiv strategi, medan Solberg hyllar hans generositet och passion för samhällsbyggande.

Med Victor Normans bortgång har Norge förlorat en av sina främsta ekonomiska hjältar och en sann pionjär inom offentlig förvaltning. Hans arv och inflytande kommer att kännas länge inom den finansiella världen och bland de studenter som en gång hade förmånen att lyssna på hans visdomsord. En legend har gått ur tiden, men hans legacy kommer att leva vidare i Norges ekonomiska historia.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version