Investeringar och ekonomi: Säkerhetsregler och arrangörers ansvar för publiken

Det har gjorts ändringar i säkerhetsreglerna inför den här säsongen. Bland annat har en förändring skett gällande när det är aktuellt att tömma en läktarsektion. Tidigare var det ett krav på skyltar för att förtydliga för supportrar vilka regler som gällde. Nu kan arrangören förtydliga möjligheten att tömma en läktare, och det är absolut informationsplikt att visa detta. Det finns skyltar som berättar om eventuell tömning vid ordningsstörningar.

Det finns en skylt för “förbud att beträda spelplanen” och en “välkommen till dagens match”-skylt på arenan. Skyltarna är uppdaterade och tydliga för besökare att ta del av. Budskapet om möjlig tömning finns nu på två ställen för ökad information. En tömning behöver inte bara ske på grund av pyroteknik utan kan även bero på andra ordningsstörningar.

Garantier på att supportrar på tömda sektioner ska släppas in igen tas nu bort. Ordningsstörningar kan leda till tömning av sektioner på arenan. Arrangörerna har rätt att vidta åtgärder vid störningar och tömma sektioner vid behov för att upprätthålla ordning och säkerhet.

Besökare som omvisiteras behöver inte längre släppas in igen automatiskt. Det finns en dialog och bedömning som sker på plats. Säkerhetsarbetet inkluderar kontroll av supporterartiklar för att förhindra farliga föremål från att komma in på arenan.

Kollektiv bestraffning diskuteras och debatteras, men det ses främst som en säkerhetsfråga för att upprätthålla ordning och säkerhet. Arrangörerna har ansvaret för att förhindra störningar och skydda besökarna på evenemangen. Det finns regler och föreskrifter som måste följas för att säkerställa trygga arrangemang för alla involverade.

Genom dialog och samarbete med supportergrupper och klubbar strävar arrangörerna efter att skapa säkra och positiva evenemang för alla besökare. Konstruktiva lösningar och förbättringar diskuteras för att förbättra ståplatskulturen och besökares upplevelse på arenorna.

Säkerhetsföreskrifter och regler för att förhindra störningar och skapa trygga evenemang är en prioritet för arrangörerna inom hockey. Målet är att säkerställa säkra och trevliga evenemang för alla besökare, och ansträngningar görs för att förhindra oönskade beteenden och störningar på arenorna.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version