Vinicius Junior bjuder på show när Real Madrid besegrar Espanyol med 4-1

Real Madrid var i brygga hemma mot Espanyol. Då byttes Vinicius Junior, 24, in – och bjöd på show. Thibaut Courtois hade gjort självmål i början av andra halvlek och Espanyol var helt plötsligt i ledning. Real Madrids tränare Carlo Ancelotti behövde göra något och bytte ut Arda Güler och satte in Vinicius Junior på planen. Ett bra beslut skulle det visa sig. Visserligen hade han inget att göra med Dani Carvajals kvittering, men när Real Madrid gick ifrån till en tvåmålsledning inom loppet av tre minuter var han högst delaktig. Den brasilianske storstjärnan assisterade sin landsman Rodrygo med en läcker yttersida för 2–1 i den 75:e minuten. Tre minuter senare var det Vinicius Junior som blev målskytt när han rann igenom i djupled och placerade in bollen i ena hörnet. Real Madrid vann till slut med 4–1 efter att Kylian Mbappé punkterat matchen på straff.

Analys: Vinicius Junior visade sin stjärnkvalitet genom att komma in och vända matchen till Real Madrids fördel. Hans bidrag med en assist och ett mål var avgörande för lagets seger. Detta visar på hans värdefulla roll i laget och hans förmåga att leverera när det verkligen behövs. För fans och investerare kan detta innebära en ökad optimism kring lagets prestationer och framtida framgångar, vilket kan påverka både lagets marknadsvärde och aktiekursen för klubben.