Mysteriet kring den obehagliga lukten på Kumla skola i Tyresö

En obehaglig stank sprider sig på Kumla skolan i Tyresö, söder om Stockholm. Var den kommer från är oklart, men den har fått konsekvenser för elevernas skolgång. Lukten är värst i högstadieelevernas lokaler och gör det svårt för eleverna att fokusera; vissa upplever fysiska symptom som huvudvärk och kväljningar. Skolledningen har undersökt problemet utan framgång men misstänker nu att lukten kommer utifrån och sugs in genom ventilationen; en lösning är ännu inte fastställd.

Stanken är som starkast i lokalerna där högstadieeleverna undervisas. Åttondeklassarna är värst drabbade. Vi har fått flytta lektioner och några enstaka lektioner har fått avbrytas i förtid, säger skolans rektor Magnus Nilimaa. Mysteriet kring var odören kommer från har gäckat både ledningen och fastighetsskötarna.

Enligt Magnus Nilimaa är det ingen konstant odör, den kan komma och gå under dagen. Men han hoppas hitta en lösning på problemet och berättar att fastighetsskötarna kan ha kommit ett steg längre i att lösa gåtan. Rektorn har också fått ”indikationer” på att de vet vad källan är. Men när och hur det kommer lösas är fortfarande oklart.

Analys:
Den obehagliga lukten på Kumla skola i Tyresö har stört elevernas skolgång och påverkat deras förmåga att fokusera under lektionerna. Skolledningen kämpar med att hitta källan till lukten och söker en lösning genom att undersöka ventilationssystemet. Detta problem kan ha negativa konsekvenser för elevernas inlärning och hälsa om det inte åtgärdas snabbt och effektivt. Det är viktigt att skolan och fastighetsansvariga arbetar tillsammans för att lösa detta mysterium och skapa en hälsosam miljö för eleverna att lära sig och utvecklas i.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version