En älskad stjärna från Emmerdale som tragiskt gick bort förra året har lämnat 63 000 pund i sitt testamente.

Steve Halliwell, som spelade Zak Dingle i såpan, dog i december vid 77 års ålder.

Den erfarne skådespelaren hade spelat sin roll i nästan 30 år och var ett välkänt ansikte på skärmen.

I sitt testamente avslöjades det att han lämnade intäkterna från sin skådespelarkarriär till sin familj.

Stjärnan kunde tjäna så mycket som 200 000 pund per år under sin tid på Emmerdale.

Stjärnor i showen kan få upp till 2 000 pund per avsnitt men officiella dokument avslöjar att stjärnan bara hade 63 000 pund till sitt namn.

Skådespelaren bodde också på St Helenas Caravan Park i Horsforth, nära Leeds, innan sin död förra året.

I Steves testamente lämnade han alla intäkter från sin skådespelarkarriär, inklusive framtida royalties, till sin andra fru och änka Valerie och deras dotter Charlotte, 40 år.

Innan han lanserade sin skådespelarkarriär var Steve lärling på bomulls- och pappersfabrikerna i Bury, Lancashire, där han föddes.

Han förfinade sedan sin konst på Mountview Theatre School i Peckham, South London, där Dame Judi Dench är president.

Innan han fick sin roll i Emmerdale medverkade Steve i shower som Here I Stand, Heartbeat och Coronation Street.

Steves roll som Zak Dingle i Emmerdale var bara menad att vara tillfällig men han blev snabbt en integrerad karaktär och älskad av fansen av showen.

Den ikoniska karaktären var känd för sin platta keps, gummistövlar och vaxjacka och han medverkade i ett antal dramatiska handlingar, inklusive skilsmässa från sin första fru Nellie och giftermål med Lisa.

Analys:
Den här artikeln handlar om Steve Halliwells testamente och hur han lämnade sina intäkter från sin långa skådespelarkarriär till sin familj. Trots att han tjänade upp till 200 000 pund per år under sin tid på Emmerdale, hade han bara 63 000 pund när han dog. Artikeln ger en inblick i Steves liv, från hans kamp mot alkoholism och depression till hans framgångsrika skådespelarkarriär. Det visar också på vikten av att planera för framtiden och att se över sin ekonomi för att säkerställa att ens nära och kära är tagna om hand efter ens bortgång.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version