Sveriges Riksbank sänker räntorna medan Norges Bank håller tillbaka. Enligt Bloomberg förväntas en sänkning av styrräntan med 0,25 procentenheter till 3,25 procent från Riksbanken efter nästa veckas möte. Handelsbanken förutser ytterligare två räntesänkningar innan årets slut, vilket skulle sänka räntan i Sverige till 2,75 procent.

I USA har Federal Reserve svarat på nedgången i prisökningen med räntesänkningar och signalerat att fler kan vara på väg. Enligt Bloomberg förväntas den personliga konsumtionsutgiftsindexet (PCE) ha minskat till 2,3 procent i augusti jämfört med juli. KärnPCE förväntas däremot öka till 2,7 procent från 2,6 procent.

Denna vecka är det också kapitalmarknadsdagar för Mowi och Nordic Semiconductor där investerare kan förvänta sig att få höra om företagens mål och planer för framtiden. Det är också en spännande tid för resultatvarsel, då företag kan signalera om bättre eller sämre resultat än förväntat, vilket kan påverka aktiekurserna.

Sammanfattningsvis är det en tid av räntesänkningar och ekonomisk osäkerhet, men det finns också möjligheter för investerare att följa med på marknadens utveckling och göra informerade beslut för sin ekonomiska framtid.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version