Boeing erbjuder en löneökning på 30 procent över fyra för att avsluta den pågående strejken bland de anställda, enligt flygplanstillverkaren på sina hemsidor.

I tillägg har den årliga bonusen, som tidigare togs bort, återinförts. Boeing har också dubblat sign-on-bonusen, så att varje maskinarbetare kommer att få 6 000 dollar vid ratificering av avtalet, upp från tidigare 3 000 dollar.

Erbjudandet beskrivs som “det bästa och sista” som kommer från företaget.

Boeing-aktien är för närvarande upp med 2,6 procent för dagen efter nyheten.

Strejken kommer mycket olägligt för Boeing, som har förlorat 25 miljarder dollar, nära 270 miljarder kronor de senaste sex åren, och som nu har passerats av europeiska Airbus som världens största flygplanstillverkare.

Medlemmar av företagets största fackförening har sagt nej till ett tidigare erbjudande om kollektivavtal.

De anställda erbjöds bland annat en löneökning på 25 procent under en fyraårsperiod och garantier om att nya flygplansmodeller ska byggas vid fabriker med organiserade anställda. Fackföreningarna hade rekommenderat att medlemmarna godkände avtalet.

Strejken är den första bland Boeings anställda sedan 2008. Den omfattar cirka 30 000 arbetare som producerar Boeings 737 Max och andra flygplan i Seattle- och Portland-området.

Enligt CNBC har fackföreningsmedlemmar klagat över att löneökningen i det föreslagna avtalet inte täcker de ökade levnadskostnaderna i Seattle-området.

Analyserat och förklarat: Boeing erbjuder generösa förmåner till sina anställda för att avsluta strejken och undvika ekonomiska förluster. Strejken har påverkat företagets aktiekurs och ställning på marknaden. Det är viktigt att följa utvecklingen för att förstå hur det kan påverka både investeringar och den globala flygindustrin.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version