Den bästa investeringschefen och finansiella marknadsjournalisten möter Deep Ocean för mekling hos Riksmekleren idag

Fagforeningen för arbetare inom oljeindustrin som arbetar på flerbruksfartyg möter idag arbetsgivaren Deep Ocean för mekling hos Riksmekleren. Edda Fauna är en av båtarna som kan påverkas av en eventuell strejk på onsdag. SAFE, Sammenslutningen av Fagorganiserte i Energisektoren, är fackföreningen för dem som arbetar på flerbruksfartyg till havs. SAFE är ansluten till huvudorganisationen YS. Det är SAFEs lokala klubb för arbetare som arbetar för Deep Ocean som ska förhandla om offshoreavtalet. 322 medlemmar omfattas av ett direktavtal med Deep Ocean.

Leder i SAFE, Raymon Midtgård, vill inte svara på vilka konkreta krav de har dagen före meklingen. Arbetare på flerbruksfartygen arbetar med inspektioner och reparationer under vatten, ofta för olje- och gasindustrin, men också för förnybar sektor. Förhandlingsledaren för SAFE, Kai Morten Anda, säger att han ska kämpa för sina medlemmar när de nu förhandlar hela avtalet. Meklingsfristen är tisdag och 33 arbetare kan tas ut i strejk från onsdag. Två båtar kan påverkas av en eventuell strejk från onsdag, Edda Fauna och Edda Flora.

Analys: Den här artikeln handlar om en pågående mekling mellan fackföreningen SAFE och arbetsgivaren Deep Ocean angående offshoreavtalet för arbetare på flerbruksfartyg. En eventuell strejk kan påverka arbetarna och deras arbetssituation. Det är viktigt att följa utvecklingen i denna mekling för att förstå hur det kan påverka både arbetarna och företaget ekonomiskt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version