En ny trailer för Gladiator II ser Paul Mescals Lucius Verus söka hämnd mot Rom i en blodig strid med sin fångare general Marcus Acacius. Stjärnan från Normal People, 28, spelar som slavbunden före detta arvinge Lucius i Ridley Scotts efterlängtade uppföljare. Med Russell Crowes legendariska Maximus sedan länge död och begraven, är det hämndlystna Lucius som måste kämpa för sin frihet efter att ha blivit tagen till slaveri och ryckts bort från sin fru och dotter av general Marcus (Pedro Pascal).

I en ny trailer för filmen tränas hämndlystna Lucius som Gladiator av Macrinus (Denzel Washington) – en tidigare slav som planerar att kontrollera Rom. Paret använder varandra för att uppnå sina mål: Macrinus invasion av Rom och Lucius dödande av generalen.

‘Vems huvud kan jag ge dig för att tillfredsställa din ilska?’ frågar Macrinus Lucius, varpå Gladiatoren svarar: ‘Generalen kommer att göra det. Rom har tagit allt från mig men jag ska ha min hämnd.’

En före detta arvinge till det romerska riket, Lucius lever med sin fru och barn i en kuststad i Numidia. Han har inte haft kontakt med sin mor Lucilla (Connie Nielsen) på 15 år. Men han fängslas av Marcus, en fruktad general som slipat sina stridsfärdigheter under Maximus handledning, och hans härjande armé av soldater. Spelad av den då 12-åriga Spencer Treat Clark i Scotts originalfilm, är Lucius nu vuxen och avsiktlig att tvinga sig ut ur de ökända kampgroparna till varje pris. På vägen möter han och blir vän med Denzel Washingtons Macrinus, en maktförmedlare som håller en stab av gladiatorer och ser stridshungriga Lucius som en lovande investering.

Den nya trailern börjar med att Macrinus (Denzel Washington) – en tidigare slav som planerar att kontrollera Rom – berättar för Lucius hur Gladiatoren väljs ut.

‘De är oftast krigsfångar,’ säger han medan han tränar Lucius – innan Gladiatoren tar sig till kolosseum för att kämpa. ‘Jag äger dig nu,’ säger Macrinus till honom.

Mäklarens verkliga avsikter att invadera Rom avslöjas och Lucius ser en möjlighet att söka hämnd för att ha fängslats av general Marcus. När Lucius avslöjar sina önskningar att se sin fångare död, flimrar en montage av saker han har förlorat över skärmen – inklusive hans älskade fru.

Därefter introduceras tittarna till kejsar Geta (Joseph Quinn) när han informeras om att Lucius kommer att vara hans Gladiator vid en storslagen bankett. Macrinus avslöjar att han har vunnit kejsarens förtroende, då han säger att det kommer att ‘rena min väg till tronen’ och berättar för Lucius: ‘Du kommer att vara mitt verktyg.’ Men Lucius gör uppror mot sin grymma ‘mentor’ och insisterar på att han kommer att vara sitt eget verktyg, ‘i detta liv eller nästa’.

I juli erkände Paul att ‘allt kändes som i slow motion’ när han säkrade sin ‘livsförändrande’ huvudroll. När han deltog i Pandora Christie på Heart Evening show, mindes han ögonblicket han fick samtalet.

Han förklarade: ‘Jag gick till teatern. Jag spelade A Streetcar Named Desire i London; jag gick genom Islington för att komma ner till teatern och min agent ringde mig.

‘Som, det var typ ett av de där ögonblicken där allt kändes som i slow motion, där det är som, jag har mina hörlurar i och jag fick den här nyheten som skulle förändra kursen för mitt liv.

Paul genomgick en stor kropps transformation för rollen, med en krävande träningsregim.

‘Jag lyfte mycket tunga saker och sprang runt på stället. Men jag hade bokstavligen allt jag någonsin kunnat önska mig,’ sa han. ‘Burgare och pommes och allt!’

Gladiator II släpps den 15 november i Storbritannien och den 22 november i USA.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version