Dansbandskulturen kräver rättvisa – Dansbanden kräver en minskning av dansbandsmomsen för att jämna ut spelplanen

Flera framstående dansband har uttryckt sin oro över den höga momsen som belastar dansbandskulturen. I ett öppet brev till politikerna kräver de en minskning av den så kallade dansbandsmomsen på 25 procent, vilket är betydligt högre än de 6 procent som konserter med sittande eller stående publik beskattas med.

Jessica Andersson, sångerska i dansbandet Shine, påpekar att den höga momsen kan få allvarliga konsekvenser för dansbanden och deras möjligheter att fortsätta verka inom branschen. Det är dags att ge dansbandskulturen den rättvisa den förtjänar och se till att spelreglerna är lika för alla inom musikbranschen.

Analys:
Dansband är en viktig del av den svenska musikkulturen och har en trogen publik som uppskattar deras musik. Genom att minska dansbandsmomsen kan fler dansband fortsätta att uppträda och sprida sin musik till folket. Detta kan leda till en ökad mångfald inom musikbranschen och ge fler människor möjlighet att uppleva den unika dansbandskulturen. En minskning av dansbandsmomsen kan alltså ha positiva effekter både för dansbanden själva och för musikälskare runt om i landet.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version