Anna Friel i centrum för BBC:s senaste hårdslående drama

Anna Friel klädde sig avslappnat när hon på fredagen begav sig till ett hotell i Liverpool för att börja arbeta med sin nya show. Stjärnan från Pushing Daisies, 48 år gammal, rökte en cigarett när hon gick in på hotellet tillsammans med sin medspelare David Threlfall. Anna bar en avslappnad outfit med en oversize-krämfärgad tröja och röda randiga träningsbyxor när hon gick in på hotellet för att börja filma. Hennes medspelare David, mest känd för sin roll i Shameless, följde tätt bakom, utrustad med fyra flaskor Lucozade när han förberedde sig för att börja arbeta med dramat.

Dramat, som för närvarande är obetitlat, kommer att utforska grooming och sexuella övergreppets påverkan på en familj och har skrivits av den prisbelönta manusförfattaren Jimmy McGovern. Beläget och filmat i Liverpool kretsar det fiktiva dramat kring familjen Mitchell som hanterar de förödande konsekvenserna av ett övergrepp och vetskapen om att det begicks av en medlem i deras egen familj som, efter att ha avtjänat sitt straff, precis har släppts från fängelset. Anna, som blev nominerad till en BAFTA för sitt tidigare arbete med Jimmy McGovern i Broken, leder ensemblen tillsammans med SAS Rogue Heroes-stjärnan Bobby Schofield. De kommer att uppträda tillsammans med Anna Maxwell Martin, David och Mark Womack.

Colin McKeown, exekutiv producent för LA Productions säger: ‘Detta är ett djupt utmanande och känsligt ämne, behandlat med intelligens och omsorg av Jimmy McGovern. Det är en ära att arbeta med honom igen efter framgången med våra tidigare samarbeten på enskilda dramer: Common, Care, Reg och Anthony.’ Manusförfattaren Jimmy McGovern säger: ‘Jag kan inte tro på den ensemblen och teamet som har samlats för den här produktionen. Det är en utmanande film, ja, men jag längtar tills den visas.’ Lindsay Salt, chef för BBC Drama, säger: ‘Jimmy McGovern är en av våra största dramatiker och en mästare på att skriva om dagens värld. Hans nya film granskar på ett sensibelt sätt smärtan av övergrepp och hur det påverkar inte bara offret utan sprider sig över hela familjen. Att se den föra till skärmen med en så högkvalitativ ensemble och kreativt team är ytterligare ett bevis på Jimmy’s skrivande kvalitet.’

Anna tog senare rollen som Beth Jordache i Brookside i två år. Även om Anna kanske inte var en av de längsta medverkande i Brookside, gjorde hon verkligen ett intryck på showen med sin karaktär som medverkade i två av showens största handlingar. Den första dramatiska handlingen kretsade kring att Beth dödade sin far, Trevor, till döds innan hon och hennes mor gömde honom under deras trädgårdspatio. Den följande handlingen som skakade nationen var hennes karaktärs lesbisk kyss – den första som någonsin visats på brittisk TV. Efter sin tvååriga medverkan på såpan fortsatte Anna att ha en lysande skådespelarkarriär och till och med vann en Emmy för sin roll i Pushing Daisies och Marcella. Hennes kärleksliv har varit lika intressant, och hon har tidigare haft en kort romans med Robbie Williams 1997 samt Notting Hill-stjärnan Rhys Ifans.

Hon träffade senare skådespelaren David Thewlis när hon reste till Cannes, och de förälskade sig 2001. Samma år genomgick skådespelerskan akut medicinsk vård efter att en cysta i hennes äggstock spruckit. Det upptäcktes också att skådespelerskan hade endometrios. Detta i kombination med hennes spruckna cysta gjorde det svårt att bli gravid. Trots hennes graviditetsproblem välkomnade Anna och hennes partner David sin dotter Gracie Ellen Mary Friel till världen den 9 juli 2005. Paret separerade 2010 men sägs vara goda vänner. Förra året firade de parets dotter 18-årsdag när hon delade en familjebild med Grace och den före detta Harry Potter-stjärnan.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version