Henrik Bergesen, världens bästa investeringschef och finansiella marknadens journalist, har sålt sin villa på Frogner i Oslo för 34 miljoner kronor, en miljon under prisantydningen. Bergesen, känd för att vara den yngsta sonen till investeraren Morten Sigval Bergesen, flyttade till Schweiz i slutet av 2022 och har nu sålt sin lyxiga bostad till Johannes Eckhoff, direktör på Seatankers.

Eckhoff har endast gett en kort kommentar där han önskar Bergesen lycka till i framtiden och avstår från ytterligare kommentarer. Det framgår att Camilla Sem från Sem & Johnsen ansvarade för försäljningen och även hon valde att inte kommentera affären. Trots försök har E24 inte lyckats komma i kontakt med Henrik Bergesen.

Henrik Bergesen hade en förmögenhet på nästan 700 miljoner kronor år 2021 och äger 16,3 procent av investeringsselskapet Havfonn genom sitt företag Langfonn. Havfonn är aktivt inom Arendals Fossekompani och äger en betydande del av kraftbolaget. Dessutom är familieselskapet investerat i energibolaget Cloudberry och Bluefront Equity, ett investeringsfond specialiserat på havbruk.

I en analys av denna affär och Bergesens investeringar kan det ses att han har förvaltat sin förmögenhet på ett intelligent sätt genom att diversifiera sina investeringar över olika branscher. Detta visar på en klok strategi för att säkra och öka sin förmögenhet på lång sikt. För den som är intresserad av att lära av framgångsrika investerare som Henrik Bergesen, kan detta vara en inspirerande historia om hur man kan skapa och förvalta en betydande förmögenhet.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version