En australisk radiovärd har detaljerat den försvagande virala infektionen hon drabbades av under en lyxig Bali-semester.

Jodie Oddy, som är medvärd för Nova 919’s Adelaide-frukostshow med Andrew Hayes, öppnade upp om sin senaste semestermardröm där hon drabbades av bältros.

På Instagram delade Channel Ten-reportern en bild av sig själv som kopplade av i resortens pool vid stranden, medan nästa bild visade henne ligga i sängen täckt av en röd utslag över bröstet och axlarna.

‘Insta V Reality. Bältros för vinsten,’ skrev hon till sitt inlägg. ‘Bra tack.’

Jodie avslöjade senare att smärtan var så hemsk att hon genast gick till akuten så fort hon kom tillbaka från sin semester.

‘Jag gick av planet och åkte direkt till sjukhuset,’ berättade hon för Adelaide Advertiser.

‘De gjorde alla tester och jag fick veta att det definitivt är bältros.’

Flera fans tog till kommentarerna för att önska stjärnan en snabb återhämtning, med många som delade med sig av sina egna erfarenheter med det smärtsamma utslaget.

‘Jag har haft bältros två gånger, den mest smärtsamma upplevelsen värre än något annat jag har haft,’ skrev en användare.

‘Åh det ser ut att göra ont älskling. Stackars dig! Ta hand om dig x x,’ lade en annan till.

‘Det är brutalt, alla känslor älskling sjuksköterskan här bältros är sååå smärtsamt,’ kommenterade en annan.

Jodie verkade leva livet i Bali innan hon drabbades av sjukdomen.

Radiostjärnan sågs luta sig vid poolen, njuta av en kvällsdrink med sin man Greg och titta på AFL från insidan av en sportbar.

Hon höll till och med igång sin träningsrutin och sågs posera med andra gymgäster efter ett svettigt träningspass.

Jodies infektion kommer efter meddelandet att miljontals australier nu kan få en gratis vaccination mot bältros.

Personer som klassificeras som ‘måttligt till hög risk’ i åldrarna 18-64 kvalificerar sig nu för vaccinationen.

De som nu är berättigade inkluderar patienter med underliggande hälsotillstånd, som HIV eller stadium fem njursjukdom, eller de som får vissa behandlingar.

Sedan den 1 november förra året var två doser av vaccinet gratis för personer över 65 år och ursprungsbefolkningen över 50 år enligt det nationella vaccinationsprogrammet.

En förlängning av regeringens initiativ innebär att immunkomprometterade patienter under 65 år inte längre behöver betala 560 dollar för att få sprutan.

‘Att göra bältrosvaccinet gratis för fler australier är inte bara bra för deras plånbok, det är också bra för deras hälsa,’ sa den federala hälsovårdsministern Mark Butler.

Den nya berättigelsen är resultatet av medicinska experter som har drivit på för förändringen.

Bältros orsakas av reaktivering av varicella zoster-viruset – som är samma barndomsvirus som orsakar vattkoppor.

Den virala infektionen är ofta smärtsam, med drabbade täckta av ett utslag av blåsor som vanligtvis dyker upp på ena sidan av deras kropp.

Utslaget kan också klia.

Bältros kan också vara försvagande, eftersom patienter förutom skarp, stickande smärta också har potential att utveckla post-sjukdomskomplikationer.

De flesta som lider av bältros kan förvänta sig att symtomen varar i två till tre veckor.

Men de kan också uppleva nervsmärta i månader.

Nästan alla vuxna över 50 år bär det inaktiva viruset som kan utlösa bältros, medan en av tre kommer att utveckla den virala infektionen.

De som är immunkomprometterade har dubbelt så hög chans att utveckla viruset.

Analys och nedbrytning:

Artikeln handlar om en australisk radiovärd som drabbades av bältros under en Bali-semester. Hon delade sin erfarenhet på sociala medier och många önskade henne en snabb återhämtning. Det nämns också att nu kan fler australier få en gratis vaccination mot bältros, vilket är ett resultat av medicinska experter som har drivit på för förändringen. Bältros är en smärtsam virussjukdom som kan vara försvagande och leda till olika komplikationer. Det betonas vikten av att vaccinera sig mot bältros, särskilt för personer i riskgrupper. Det är viktigt att vara medveten om symtomen och söka vård vid misstanke om bältros för att undvika potentiella allvarliga konsekvenser för hälsan.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version