Helsingborg vinner det heta derbyt mot Landskrona – bråk mellan målvakten och fansen

Helsingborg vann ett stökigt derby mot Landskrona. Efteråt hamnade BoIS-målvakten Amr Kaddoura i bråk med de egna fansen. Landskrona BoIS ligger på allsvensk plats i superettan och Helsingborgs IF skuggar strax där bakom på fjärde plats i superettan. Det gjorde kvällens derby på ett utsålt Landskrona IP till ett av höstens hetaste i Sverige. Det senaste derbyt mellan rivalerna här i Landskrona, förra våren, blev stökigt då hemmafansen kastade sten mot gästernas klack, som svarade med att kasta en bengal mot BoIS-supportrarna. Nu var långsidesektionen närmast HIF-klacken avstängd för att skapa ett större utrymme mellan klackarna.

Men redan efter sju minuter började klackarna skjuta raketer mot varandra och domaren Farouk Nehdi valde att avbryta matchen i cirka fem minuter med de båda lagen kvar ute på planen. Helsingborg vann matchen med 1–0 och efteråt var det upprörda känslor i Landskrona-lägret. Målvakten Amr Kaddoura klättrade upp på läktaren och såg ut att hamna i någon slags konfrontation med fansen. – Jag såg det inte. Men han sa något om det i omklädningsrummet och bad om ursäkt för det, säger BoIS tränare Max Mölder. – Det är inte okej. Vi kan ta emot glåpord men ska inte gå i konfrontation med supportrarna.

Kaddoura om situationen: – Jag förstår att de är besvikna när vi förlorat ett derby. Och vi är jättebesvikna. Men det var något annat som hände som jag inte vill gå in på. Jag vill ta det med klubben. Han är fåordig om detaljerna. – Det var något som hände som fick mig att tappa det lite grann, tyvärr. Klart man ångrar sig nu men där och då brann det till i skallen. Var det något som skreks eller var det en gest? – Jag vill inte säga något mer. Det är inte acceptabelt men hade jag sagt vad det var så hade ni förstått det lite grann. Jag vill inte säga mer än så, säger målvakten.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version