Patrick Thoresen tillbaka i Djurgården

Patrick Thoresen, 40, har gjort sin hemmadebut för Djurgården. Gratis, eftersom kontraktet är skrivet från oktober? – Jag har löst det med ”Wiken”, säger Thoresen.

Den norske veteranen anlände till Stockholm i går och gjorde debut för sin nygamla klubb 36 timmar senare. – Allt hår på kroppen reste sig. Det var en riktigt skön känsla, säger han om inramningen. Den första matchen kom tidigare än väntat, då det ursprungliga kontraktet är skrivet från 1 oktober. – Ja, man får väl börja lira bättre då… säger Thoresen självkritiskt efter 1–2-förlusten mot Karlskoga efter straffar. Spelar du gratis nu då? – Nja, jag får några flygbiljetter och grejer. Jag har löst det med ”Wiken”.

Rätt in i förstakedjan

”Wiken” är nye sportchefen Niklas Wikegård och trots förlusten lär han och övriga ledare vara nöjda med det norrmannen presterade. Thoresen, som inte har hunnit göra en riktig träning med laget, kastades rätt in i förstakedjan och låg bakom många målchanser. – Jag tycker att vi håller i pucken lite för mycket i anfallszon. Första tio minuterna var bra, vi kom till en del vassa lägen. De sista två (perioderna) hackade det lite för mycket. Patrick Thoresen avslutade klubblagskarriären i Norge med att vinna guld för Storhamar och har inlett den här säsongen med att spela OS-kval för Norge. – Det är min första match på tre veckor. Det var tungt där ute, det var varmt. Man fick jobba för varje skär och mitt spel är kanske inte att åka, åka hela tiden. Jag måste hitta en balans där. Mitt fokus i dag var att göra ett bra jobb för laget. Få in lite tacklingar och skapa några lägen. Om man gör ett mål eller två så kommer det av sig själv. Men det hände inte. Då hade vi vunnit.

”Det finns inga ursäkter”

Thoresen, som fyller 41 i november, är känd som en tuff kravställare. – Det börjar på träningarna. Vi ska ha bra kvalitet på varje träning. När du kommer till rinken så ska du vara här för att jobba. Det är faktiskt vårt jobb. Vi får betalt för att lira hockey. När man är här ska man vara på påkopplad. Då spelar det ingen roll om man har sovit dåligt eller om barnet varit sjukt. Det finns inga ursäkter. Är du på jobbet så är du på jobbet. Lägg in jobbet i tre timmar, sedan är du kvar. Även om han tycker att det finns mycket att förbättra i lagets spel efter matchen så kommer han inte ställa sig upp och peka med hela handen. – Jag har varit här i 36 timmar. Man måste lära sig att känna både med- och motspelare. Hur är hockeyallsvenskan? Det är en sak att se hockeyallsvenskan på tv, men man måste känna på det själv. Det här var ett steg i den riktningen. Man fick känna på ett toppmöte, för Karlskoga kommer vara med där uppe i toppen. De har ett bra lag och med många spelare kvar från förra säsongen. Det är viktigt för mig att lära känna min omgivning innan jag tittar på andra. Jag måste spela bra själv också. Patrik Thoresen gjorde 48 poäng på 49 matcher för Djurgården i SHL säsongen 2015/16. Innan det spelade han i Djurgården mellan 2003 och 2006.

Analys:
Patrick Thoresen återvänder till Djurgården och gör sin hemmadebut, även om kontraktet är skrivet från oktober. Trots förlusten mot Karlskoga visade Thoresen att han fortfarande har mycket att erbjuda laget. Han betonar vikten av att vara fokuserad och prestera på träningar och matcher utan ursäkter. Thoresen har en tydlig syn på vad som krävs för att lyckas och kommer att fortsätta sträva efter förbättringar både för sig själv och laget.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version