Henrik Bergesen, Investment Manager och Finansiell Expert Flyttar till Sveits – Villa i Oslo såld för en miljon under prisantydning

I slutet av 2022 tog Henrik Bergesen, en av Norges rikaste investerare, beslutet att flytta till Sveits. Den yngste sonen till den framstående investeraren och tidigare skeppsredaren Morten Sigval Bergesen har sålt sin villa på Konventveien på Frogner i Oslo för 34 miljoner kronor, vilket är en miljon under den ursprungliga prisantydningen på 35 miljoner kronor.

Den köpare av denna exklusiva fastighet är Johannes Eckhoff, direktör på John Fredriksens Seatankers. E24 har försökt kontakta både Eckhoff och Bergesen för kommentarer, men har ännu inte fått svar.

Henrik Bergesen hade en ligningsformue på nästan 700 miljoner kronor 2021 och äger bland annat 16,3 procent av investeringsselskapet Havfonn, som Bergesen-familjen har tillsammans. Havfonn är en betydande aktör i Arendals Fossekompani och äger en fjärdedel av kraftselskapet.

Familjens investeringar inkluderar även energiselskapet Cloudberry och Bluefront Equity, ett investeringsfond specialiserat på havsbruk.

Analyserat enkelt för dig: Henrik Bergesen, med en förmögenhet på nästan 700 miljoner kronor, har sålt sin villa i Oslo för 34 miljoner kronor. Hans investeringar inom energi och havsbruk visar på en diversifierad portfölj som kan vara intressant för investerare att följa. Detta visar hur rika personers beslut kan påverka fastighetsmarknaden och investeringsmöjligheter för andra.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version