Sven-Göran Erikssons älskade paradis Björkefors herrgård i Värmland är till salu

Det har gått en månad sedan Sven-Göran Eriksson dog och nu är planen att sälja hans älskade paradis Björkefors herrgård i Värmland, enligt advokaten Anders Runebjer.

Tränarlegendaren köpte herrgården för 5,8 miljoner kronor 2002 och genomförde en totalrenovering. Efter ekonomiska problem under 2010-talet har herrgården varit till salu för 40 miljoner kronor i olika omgångar, men ingen försäljning har ägt rum.

Herrgården har en huvudbyggnad, bostadshus, sjövilla, gym, tennisbana och poolhus med saltvattenpool på en tomt på nästan 26 000 kvadratmeter. Under sommartid hade Svennis två anställda på halvtid.

Svensk kulturhistoria finns också på plats, där Nobelpristagaren Selma Lagerlöf skrev slutkapitlet i debutromanen Gösta Berlings saga. Sven-Göran Eriksson bodde tillsammans med salsadansösen Yaniseth Alcides från Panama i herrgården de sista åren av hans liv.

Sven-Göran Eriksson dog vid 76 års ålder den 26 augusti.

Genom att sälja Björkefors herrgård öppnas möjligheten för investeringar i svensk fastighetsmarknad och det finns potential för intressanta affärsmöjligheter. Att förstå historien bakom denna herrgård kan ge insikter i svensk kultur och historia, vilket kan vara värdefullt för framtida investeringar. Det är viktigt att vara medveten om den potentiella ekonomiska och kulturella påverkan av att förvärva en fastighet med en sådan rik historia och kopplingar till kända personligheter.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version