Odfjell Partners, ledd av styrelsemedlem Helene Odfjell och hennes familj, överväger att sälja upp till 23,4 miljoner aktier i riggföretaget efter en kursökning.

Riggen Deepsea Stavanger. Foto: Odfjell Drilling

Publiserad: För mindre än 30 minuter sedan
Uppdaterad nu precis

Nyheten framkommer i en börsmeddelande på onsdag eftermiddag. Den möjliga försäljningen motsvarar cirka 9,76 procent av de utestående aktierna i företaget.

Aktierna värderas till 1,2 miljarder kronor baserat på stängningskursen på Oslo Børs.

Huvudägaren har engagerat Fearnley Securities, Pareto Securities och Sparebank 1 Markets för att undersöka möjligheten till en blockförsäljning av befintliga aktier genom en accelererad bokbyggnadsprocess.

Bokbyggnadsperioden startar omedelbart och avslutas den 26 september kl 08. Priset på aktierna kommer att fastställas genom denna process och kommer att vara i norska kronor.

Odfjell Partners äger 142,9 miljoner aktier i Odfjell Drilling, vilket motsvarar 59,61 procent av företaget. Efter en eventuell försäljning kommer säljaren att ingå en 180-dagars överenskommelse om att inte sälja mer av de återstående aktierna.

Odfjell Drilling-aktien har stigit med 38 procent på Oslo Børs i år. Marknadsvärdet är 12,5 miljarder kronor.

Analys:
Detta är en nyhet om Odfjell Partners som överväger att sälja en stor andel av sina aktier i Odfjell Drilling. Genom att engagera flera välrenommerade mäklarföretag för att undersöka möjligheten till en blockförsäljning, visar det på en strategi för att maximera avkastningen på investeringen. För investerare kan detta innebära en möjlighet att ta del av en stor affär och förstå de potentiella konsekvenserna för marknaden och aktiekursen. Det är viktigt att vara medveten om de olika faktorerna som påverkar beslutet och vara beredd på eventuella förändringar i aktiekursen baserat på utfallet av försäljningen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version