Fjordkraft vs Fortum: Skillnaden i prissättning avslöjad

Magnar Øyhovden och Hans-Erik Ramsdal leder Fjordkraft och Fortum i Norge och är huvudkonkurrenter på elmarknaden. Trots att de säljer exakt samma produkt tar den ena nu 46 procent högre pris av nya kunder än den andra.

Fortum Strøm har runt en miljon norska elkunder medan huvudkonkurrenten Fjordkraft troligtvis har cirka 650 000 kunder. Över hälften av alla norska hushåll är kunder hos någon av dessa två företag.

Båda företagens huvudprodukt är att sälja el till spotpris och sedan ta ut en månatlig fast avgift plus en pålägg per kilowattimme (kWh) som kunden använder. Trots att produkterna är identiska valde Fjordkraft i början av september att kraftigt höja sitt pris för nya kunder.

Analys:
Det här avslöjandet visar på en tydlig prisskillnad mellan de två huvudkonkurrenterna på elmarknaden i Norge. Det är viktigt för konsumenter att vara medvetna om dessa prisskillnader för att kunna göra välgrundade val när det gäller sin elkostnad. Att jämföra priser och erbjudanden från olika elleverantörer kan ge stora besparingar på lång sikt och är en viktig del av en sund ekonomisk planering.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version