Den försvunna nordmannen kopplad till personspårarna som exploderade i Libanon

Oslo-polisen har bekräftat att den norska mannen som är kopplad till försäljningen av de personspårare som exploderade i Libanon nu är anmäld som försvunnen.

Bilden är tagen från en övervakningskamera och visar ögonblicket då en personspårare exploderar. Foto: Reuters / NTB

Oslo-polisen har mottagit en anmälan om den saknade personen och arbetar nu med att vidta åtgärder. Presschef Unni T. Grøndal säger: “Oslo-polisen bekräftar att de har mottagit en försvunnen anmälan angående personen. Den är registrerad och hanteras för närvarande för eventuella åtgärder.”

Jakten på personen som ligger bakom leveranserna av de tusentals personspårarna till Hizbollah-milisen i Libanon pågår intensivt. Den aktuella nordmannen äger ett företag i Bulgarien som kopplas till försäljningen av personspårarna. Men sedan explosionerna inträffade har han försvunnit spårlöst och hans arbetsgivare har meddelat att de inte lyckats få tag på honom.

Mannen ska ha rest till USA samma dag som explosionerna, men alla spår försvinner efter att han landade på amerikansk mark. Han är född i ett annat land men är norsk medborgare och har bott i Norge i tolv år.

Flera dussin människor miste livet och hundratals skadades när personspårare och walkie-talkies exploderade i Libanon förra veckan.

Det är okänt vem som ligger bakom de två attackerna, men Hizbollah har anklagat den israeliska underrättelsetjänsten Mossad för att vara skyldig. I båda fallen inträffade explosionerna i utrustning tillhörande Hizbollah-milisen.

Analys:
Artikeln handlar om en norsk man som är kopplad till försäljningen av personspårare som exploderade i Libanon. Mannen har försvunnit spårlöst efter explosionerna och polisen undersöker saken. Hizbollah anklagar Mossad för attacken. Detta kan påverka geopolitiska relationer och investeringar i regionen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version