Hoten mot damallsvenskan eskalerar: FC Rosengård utsatt för dödshot
Under den senaste veckan har hoten mot damallsvenskan eskalerat. Bara till FC Rosengård har det nu kommit in cirka 15 hot. Det var i början på maj som det första dödshotet mejlades in till FC Rosengård. Det var riktat mot en enskild spelare i övrigt var klubben väldigt förtegen. – Vi hade hoppats att det skulle räcka, men vi har fått information att det nu går till enskilda spelare utanför FC Rosengård också. Det är jättetråkigt, hela situationen, säger FC Rosengårds ordförande Håkan Wifvesson.

“Jobbar väldigt intensivt”
Men det är inte bara till andra klubbar som hoten trappats upp. De har gjort det även mot FC Rosengård. – Det är klart att det är många som funderar vad händer och vad är nästa steg? Vi vet att polisen jobbar väldigt intensivt. Mer konkret än så vill de inte kommentera hoten. – I dialog med polisen, säkerhetsansvariga på förbundet och våra egna säkerhetsansvariga har vi varit överens om att inte gå ut med vilken individ det är, vilken typ av hot det är eller hur hoten kommer in. Vi i FC Rosengård kommer fortsatt inte gå ut med det.

Hoten upprepas
Samtliga hot är polisanmälda och polisen bekräftade under gårdagen att de har kunnat spåra ip-adresser bakom hoten. – Vi är övertydliga att ingen individ i samhället ska behöva ha hot mot sig och när hoten då blir av den här karaktären och upprepas hela tiden. Det är helt uppåt väggarna. FC Rosengård kommer fortsättningsvis att hålla sina träningar stängda och ha ökad polisiär närvaro kring matcherna. – Vi kommenterar inte hela säkerhetsarbetet. Vi kommenterar det som ni ser. Vi har vakter runt kring träningar och runt matcher är det både ordningsvakter och polis både utanför och innanför grindarna. Det är extremt noggrann visitation och vi är övertydliga med att vi vill ha säkra träningar så att spelarna kan gå till en trygg arbetsplats.

Analys:
Hoten mot damallsvenskan, speciellt riktade mot FC Rosengård, är en allvarlig situation som påverkar både spelare och klubben som helhet. Polisen arbetar intensivt för att spåra de ansvariga för hoten, vilket ger en viss trygghet. Men för att säkerställa spelarnas säkerhet och en trygg arbetsmiljö, vidtas åtgärder som att hålla träningar stängda och öka polisiär närvaro kring matcherna. Det är viktigt att ta hoten på allvar och agera för att säkerställa en säker miljö för alla inblandade.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version