Phillip Schofield gör sig redo att göra en stor TV-comeback efter 16 månaders frånvaro – och det är ett ämne som tittarna hoppas att han tar upp. Den före detta This Morning-presentatören, 62 år gammal, har hemligen spelat in Channel 5-serien Cast Away, som krävde att han lämnade sina bekvämligheter hemma för 10 dagar av själsökande på en tropisk ö i Indiska oceanen. Phillip berättade för fansen på Instagram på onsdagen att hans avsnitt kommer att börja sändas på måndag – och de förväntar sig att höra hans tankar om de senaste åren.

Phillip har varit gift med Stephanie Lowe sedan 1993 och paret har två döttrar: Molly, 31, och Ruby, 28. I februari 2020 kom Phillip ut som homosexuell och chockade landet. Stephanie’s värld rasade dock samman när det till slut blev känt att Phillip hade haft ett flerårigt förhållande med en mycket yngre manlig ITV-kollega. Phil och Stephanie har enligt källor aldrig skilt sig formellt, med källor nära paret som tidigare sagt att hon fortfarande älskar honom djupt och alltid kommer att vara en del av hans stödsystem med sina döttrar Molly och Ruby.

Phillip har inte arbetat sedan han lämnade This Morning i maj 2023 strax innan affären avslöjades. Hans tidigare nära vän och medvärd, Holly Willoughby, lämnade senare själv, med Cat Deeley och Ben Shephard som tar över deras roller. Phillip slutade helt på ITV efter att ha erkänt att han hade ljugit för Daily Mail om affären.

Källor nära Schofield säger att hans vänner försöker uppmuntra honom att tro att han kan ha ett ‘uppfyllande liv’ borta från showbiz. Innan Channel 5-jobbet, var Phillip tippad för en plats på nationell radio – hans ‘första kärlek’ – med Storbritanniens största kommersiella stationer som sägs kämpa för att locka in honom för att locka nya lyssnare från konkurrenter som BBC Radio 2.

En ITV-rapport i december 2023 friade cheferna från att dölja affären och nämnde inte några ytterligare skadliga påståenden om Schofields relation med en ung löparare på showen. Trots påståenden om en ‘vithjälm’, sa branschinsiders till MailOnline att det öppnar dörren för stjärnan att få ett nytt stort kontraktsavtal för att återvända till arbetet 2024.

Men en högt uppsatt brittisk källa inom broadcast sa att en återkomst till TV för Mr Schofield är ‘osannolik – för tillfället’. Han sa: ‘Nu när ITV har dragit en linje i sanden över Schofield-sagan, kommer uppmärksamheten att flytta sig. Inom en tid finns det nu en plats för Phillip att återvända, möjligen inte på TV ännu, men det finns nu en myriad av möjligheter för honom på kommersiell radio där han kommer att erbjudas stora pengar för att återvända till sin första kärlek. The KC’s rapport ger honom en ny chans – men ingen kommer att bli förvånad över att se att ITV har funnit sig oskyldig när de försöker rädda This Morning. Phillip själv och hans tidigare partner uttalade sig inte till Jane Mulcahy KC, vars rapport kom ut i december.

Ms Mulcahy fann att den namnlösa löpararens befordran från This Morning till Loose Women ‘inte hade något att göra’ med Schofield och hävdade att också ‘endast en person’ som intervjuades hade kännedom om affären men ‘rapporterade inte sin kunskap vid tidpunkten’. Phillip började sin karriär på lokalradio i Nya Zeeland som tonåring innan han gick med i BBC, där han var värd för en populär show på Radio 1 samtidigt som han presenterade Going Live.

Det återstår nu att se om Storbritanniens mest populära stationer, som Classic FM, Magic, Virgin, Heart eller andra jättar, nu kommer att haka på. Greatest Hits Radio har också varit på en anställningsrunda, fångat stora namn som Ken Bruce och Simon Mayo för att ta lyssnare från Radio 2. Men källor har sagt att Phillip snart kan vara tillbaka i arbete.

Irriterade ITV-anställda kritiserade den externa rapporten om Schofields förhållande med en yngre kollega som en ‘vithjälm’. En anställd berättade för Mail om sin ‘rent förbistring’ att endast en junioranställd var medveten om förhållandet. Rapporten fann att ITV inte döljde förhållandet och att stationens chefer hade gjort ‘betydande ansträngningar’ för att ta reda på sanningen 2019 – fyra år innan affären bröt ut.

Den externa granskningen fann att kanalen ‘inte kunde avslöja den relevanta bevisningen’ förrän Phillip själv erkände i maj när han berättade för Mail att han hade haft förhållandet och att han senare hade ljugit om det. ITV-cheferna har sagt att både Phillip och hans tidigare älskare, som aldrig har nämnts offentligt, ‘upprepade gånger förnekade’ anklagelserna om ett förhållande tills stjärnan dramatiskt lämnade ITV och formellt bad om ursäkt.

Ms Mulcahy avslöjade att Phillip vägrade att delta i granskningen av omständigheterna kring hans avsked på grund av ‘risken för hans hälsa’. Hon tillade att hon informerades om att programledarens mentala hälsa sedan hade försämrats. Phillip’s tidigare kollega och älskare avböjde också att delta i rapporten. I april blev Phillip och Stephanie fotograferade vänligt bärande matchande bruna cockapoos ‘från samma kull’ på hans 62-årsdag – bara några dagar efter deras 31-åriga bröllopsdag. Det är inte känt om de tillbringade den dagen tillsammans. Vänner till Phillip har nyligen sagt att han har varit nere och försöker hitta ‘uppfyllande’ sätt att njuta av livet borta från sändningar eftersom hans karriär och rykte har blivit fläckat. Och det verkar som om han och hans fru kanske har bestämt sig för att skaffa varsin hund för att hjälpa dem genom några tuffa tider.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version