Gemma Collins ‘schizofrena’ mormors tragiska liv avslöjades när hon medverkade i en känslosam episod av Vem tror du att du är? på torsdag. Den före detta TOWIE-stjärnan, 43 år gammal, spårade historien om sin mammas biologiska mamma som tvingades ge upp henne till en fosterfamilj. Joan hade levt större delen av sitt liv och trott att hennes mamma – också kallad Joan – hade övergivit henne. Men Gemma och teamet i programmet upptäckte att hon kanske tvingades ge upp sin dotter på grund av felaktiga diagnoserade psykiska problem. Gemmas farmor var in och ut från psykiatriska sjukhus från 13 års ålder och diagnostiserades till slut som kronisk schizofren – något som nu har ifrågasatts.

Joan bröt ihop när hon berättade om känslan av övergivenhet och brist på kärlek som barn och sa: “Du undrar alltid. Min fosterfamilj var min familj. Jag placerades i fosterhem när jag var två veckor gammal.” När Joan och Gemma läste hennes fosteruttalande bröt de båda ihop i tårar när de sa: “Det här är mycket. Det är en stor blandning av känslor.” Joan själv berättade sedan hur hon skickades till ett barnhem vid 13 års ålder för att skolka och grät igen när hon berättade hur hon blev mobbad där. I tårar sa hon: “Jag gick in med min resväska, det tar allt tillbaka och de andra barnen började ta alla mina kläder av mig. Det kändes som ett fängelse för mig. Jag åkte hem efter det.” Om sin biologiska mamma tillade Joan: “Hon kom och träffade mig min riktiga mamma en gång. Vi drack te och sedan sa hon adjö. Jag såg henne bara tre gånger.”

Tittare skrev på X mitt under de känslosamma scenerna: “Att inte känna till en familjehistorik måste vara så svårt välsigna henne. #WDYTYA.”, “Det är så sorgligt #wdytya.” I början av avsnittet sa Gemma: “Min mamma var fosterbarn. Varför lämnades hon på sjukhuset? Varför försökte de inte komma tillbaka efter henne? Hon pratar aldrig om det. Jag tror bara att det är för smärtsamt för henne att gå dit.” Klippet avslutades med att Gemma sa: “Det kommer att vara trevligt att veta var min mamma kommer ifrån. Och bara sätta alla bitar ihop.”

BBC-hit är en genealogiserie där kända personer spårar sin familjeträd. Programmet har sänts sedan 2004 och serie 21 började i augusti med skådespelerskan Vicky McClure. Varje avsnitt av Vem tror du att du är? fokuserar på en brittisk kändis. Under sin två decennier långa körning har Vem tror du att du är? spårat släkthistoriken för Adil Ray, Kate Winslet, Jeremy Clarkson, Barbara Windsor, Stephen Fry, J.K. Rowling, Daniel Radcliffe och många fler.

Gemma har redan delat sin glädje över möjligheten att vara släkt med seriemördaren Jack The Ripper. Jack, som aldrig har identifierats, är Storbritanniens mest ökända seriemördare – som mördade fem kvinnor och terroriserade London år 1888, men aldrig fångades. Och Gemma tror att hon har upptäckt identiteten för Jack the Ripper och är övertygad om att hon är släkt med honom. Hon var övertygad om kopplingen i Vem tror du att du är? när hon upptäckte att hon har förfäder som bodde på Dorset Street i östra London – där Jack lämnade några av sina offer mutilerade kroppar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version