Mira Murati lämnar OpenAI – Vem tar över?

Mira Murati har beslutat att lämna företaget efter sex och ett halvt år. Efter mycket reflektion har jag tagit det svåra beslutet att lämna OpenAI, skriver Murati i ett brev på X, tidigare Twitter. Murati förklarar att hon lämnar företaget för att skapa tid och utrymme för egen utforskning. Fokuset är nu på att säkerställa en smidig övergång. Jag kommer för evigt att vara tacksam för möjligheten att bygga och arbeta tillsammans med detta enastående team, avslutar Murati i brevet. Hon tackar särskilt Sam Altman och Greg Brockman för det förtroende de har visat henne som ledare för den tekniska organisationen, står det vidare i brevet.

OpenAI-chefen Sam Altman har publicerat ett e-postmeddelande till de anställda på X och Muratis inlägg. Det är svårt att överdriva hur mycket Mira har betytt för OpenAI, vårt uppdrag och för oss alla personligen, skriver Altman. Han ger inga detaljer om orsaken till Muratis avgång. Det var inte omedelbart klart på onsdagskvällen vem som tar över den inflytelserika rollen i det framstående AI-företaget. Vi kommer snart att ha mer att säga om övergångsplanerna, skriver Altman. Altman betonar särskilt teknologidirektörens stöd i svåra tider: Jag känner enorm tacksamhet mot henne för vad hon har hjälpt oss att bygga och uppnå, men framför allt känner jag personlig tacksamhet för stödet och kärleken i alla hårda tider.

Analys: Mira Murati lämnar OpenAI, vilket kan påverka företagets framtid och tekniska utveckling. Det är viktigt att övergången sker smidigt för att säkerställa kontinuitet och stabilitet. Att ha en ny person ta över den centrala rollen kan också ha konsekvenser för företagets strategi och prestation på marknaden. Det är viktigt för investerare och intressenter att följa med i utvecklingen för att kunna fatta informerade beslut om sina ekonomiska investeringar och engagemang.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version