Xplora Technologies, noterat på Euronext Growth, har lagt ett bud på det svenska företaget Doro, känt för sina mobiltelefoner riktade mot seniorer. Det norska företaget erbjuder 829 miljoner svenska kronor, motsvarande 863 miljoner norska kronor, för företaget. Det framgår av ett pressmeddelande sent på torsdagskvällen.

Doro-telefoner är kända för att vara enkla telefoner med knappar och färre funktioner än vanliga smartphones. Företaget har alltid riktat sig mot seniorer på detta sätt. På senare år har företaget dock även börjat erbjuda smartphones som de anser vara enklare att använda med stora ikoner. Idag har de även utökat sitt sortiment till att inkludera surfplattor och ringklockor.

Styrelsen i Doro rekommenderar budet till sina aktieägare och beskriver det som “attraktivt” och att det speglar företagets “position idag och dess tillväxtmöjligheter”.

Xploras grundare, Sten Kirkbak, är mycket nöjd med att företaget nu lägger ett bud.
– Detta är ett strategiskt beslut som vi tror kommer att skapa en perfekt synergi för att öka Xploras tillväxt på seniormarknaden, säger han i pressmeddelandet.

Analys:
Genom förvärvet av Doro kan Xplora Technologies stärka sin närvaro på marknaden för seniorer och bredda sitt sortiment. Detta kan leda till ökad tillväxt och möjligheter för investerare att dra nytta av den potentiella framgången på den växande marknaden för teknikprodukter för äldre. Det är viktigt att följa utvecklingen av denna affär och dess påverkan på både Xplora och Doro, samt hur det kan påverka aktieägare och potentiella investerare i framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version