Örebro nära att signera Kalle Kossila för ett treårskontrakt

Örebro Hockey är i stort behov av en offensiv förstärkning och enligt källor är klubben nära att komma överens med den tidigare Växjöcentern Kalle Kossila. Affären sägs vara inne i sitt slutskede och det handlar om ett flerårskontrakt över de kommande tre säsongerna.

Kalle Kossila har tränat med tyska DEL-klubben München sedan Bern valde att bryta kontraktet på grund av medicinska skäl. Enligt uppgifter var kontraktet värt 300 000 schweizer franc per säsong.

Det längre kontraktet ger Örebro möjlighet att sprida ut kostnaderna över längre tid och nästa säsong kommer klubben inte ha några kostnader för Mathias Bromé och Philip Holm i budgeten. Kossila förväntas anlända till Sverige den 27 oktober på grund av skatteskäl.

Genom att förstärka laget med Kalle Kossila kan Örebro förbättra sin offensiv och öka sina chanser i kommande säsonger. Detta kan också påverka klubbens ekonomi positivt genom ökad publikintresse och eventuella sponsoravtal. Så håll ögonen öppna för den kommande säsongen med Kalle Kossila i Örebro Hockey!

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version