USA-börserna stiger försiktigt efter veckans uppgång hittills. Investerare väntar nu på fredagens inflationsdata.

Det närmar sig en period med resultatboom på Wall Street. Under hösten kommer företagen att presentera sina resultat för det tredje kvartalet.

Publicerad: Mindre än 10 minuter sedan

Så här rör de ledande indexen sig under öppningsminuterna på onsdagen:

– S&P 500 är upp 0,10 procent
– Tek-indexet Nasdaq Composite är upp 0,03 procent
– Industritunga Dow Jones är upp 0,11 procent

S&P 500 och Dow Jones nådde nya rekordnivåer på tisdagen, bland annat på grund av Federal Reserves räntesänkning på 0,50 procentenheter förra veckan.

Investorerna är nu avvaktande inför fredagens inflationsdata i USA, enligt amerikanska medier.

Ekonomerna förväntar sig att PCE-inflationsindexet dämpades ytterligare i augusti, enligt Bloomberg. Siffrorna anses vara den amerikanska centralbankens föredragna mått på prisutvecklingen.

Ekonomernas förväntan är att prisökningen var 2,3 procent i augusti jämfört med augusti förra året, ned från 2,5 procent i juli.

Kärn-PCE, som exkluderar energi- och livsmedelspriser, förväntas däremot öka något – till 2,7 procent från 2,6 procent.

Analys:

I denna artikel diskuteras den aktuella situationen på USA-börserna samt investerares förväntningar inför fredagens inflationsdata. Det framgår att investerare är försiktiga och väntar på viktiga ekonomiska indikatorer, såsom inflationsdata, för att fatta sina investeringsbeslut. Det är viktigt att vara medveten om hur ekonomiska händelser kan påverka finansmarknaderna och därmed ens egna ekonomi. Genom att följa med i nyhetsrapportering och analyser kan man bättre förstå och anpassa sig till de förändringar som sker på finansmarknaderna.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version